Skal du til påskefrokost, skal du formentlig gøre plads i maven til både sild, fiskefilet, and, lam, karrysalat, tærter og meget andet. Og der ryger typisk også et par øl og snaps indenbords.
Men hvordan forbereder man egentlig bedst maven på den store mængde fede mad? Og hvordan hjælper man den dagen efter påskefrokosten? Det giver Gitte Dreyer, der er diætist ved Diætisthuset, et par gode råd til her.
- Det allervigtigste er, at man holder fast i en måltidstruktur. Det kan godt være, at man vil spare kalorierne til påskefrokosten, der begynder kl. 12 eller 14. Men hvis du ikke spiser inden, bliver du bare ekstra sulten, og så overspiser du af den fede mad til påskefrokosten, forklarer Gitte Dreyer.
Morgenmad er vigtig
Hun siger, at det først og fremmest er vigtigt at få en god og solid morgenmad, der giver en mæthedsfornemmelse og sætter gang i tarmsystemet.
- Havregryn er altid godt. Eller lidt mysli med mælk. En portion yoghurt, hvor der er mælkesyrebakterier i, er også god for tarmsystemet. Det kan også være et stykke rugbrød med ost. Når man får så meget fedt til en påskefrokost, kan systemet godt gå lidt i kludder. Få også lidt grøntsager som et mellemmåltid, f.eks. et par gulerødder. Så får du også lidt grøntsager inden påskefrokosten, siger Gitte Dreyer.
Æggeopskrift med gedeost og rugbrød til påskefrokosten. Læs mere på q.dk
Det er i øvrigt også rigtig vigtigt, at man drikker godt med vand både før, under og efter frokosten, så man ikke kommer i væskeunderskud.
Hav dagen forberedt
Dagen efter påskefrokosten nytter det ikke noget at forsætte med at indtage usund mad såsom pizza og burger, hvis du har tømmermænd. Så skal din krop nemlig fortsat arbejde på højtryk for at fordøje den fede mad.
Få lækre opskrifter på påskedesserter. Læs mere på isabellas.dk
- Det er jo meget let at bestille noget fastfood, men det er altså ikke en god idé. Sørg i stedet for at have forberedt noget, som er nemt lige at varme. Sørg også gerne for at motionere, siger Gitte Dreyer.
Hvis man ikke kan undvære chips, når man ligger på sofaen med tømmermænd, så råder Gitte Dreyer til, at man nøjes med at købe en lille pose. Et sundere alternativ kan være saltede mandler.
Af Mia Qvist Scheelsbeck, Aller Media