Det centrale Paris står i flammer under demonstration

TOPSHOT-FRANCE-SOCIAL-POLITICS-DEMO-FUEL (Foto: Geoffroy Van Der Hasselt/Ritzau Scanpix)

Mindst 80 mennesker er kommet til skade, og 183 er blevet anholdt under en voldsom demonstration i Paris.

Brandfolk er i gang med at slukke en brand i en bygning på hovedgaden Champs-Élysées i det centrale Paris.

Et øjenvidne oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at demonstranter har stukket ild til en bygning. I forvejen brænder et større antal biler.

Flere andre bygninger er truet af flammerne, oplyser øjenvidner til Reuters.

To store varehuse, Galeries Lafayette og Printemps, har lørdag eftermiddag lukket dørene på grund af de voldsomme uroligheder i det centrale Paris, oplyser talspersoner for de to varehuse.

Mindst 80 mennesker, heriblandt flere politifolk, er kommet til skade under demonstrationerne i den franske hovedstad lørdag. Det oplyser fransk politi ifølge nyhedsbureauet AP.

Langs Champs-Élysées brænder flere biler.

Tv-stationen BFM oplyser, at 19 af byens metrostationer er lukket på grund af urolighederne.

Politiet har brugt tåregas og vandkanoner mod demonstranterne, som for nogles vedkommende svarede igen med at kaste sten.

183 er anholdt, meddeler politiet ifølge nyhedsbureauet AP.

Kilder i politiet og inden for fagforeningerne oplyser til Reuters, at nogle demonstranter har stjålet et automatgevær fra en politibil i det centrale Paris.

Inden det kom til uroligheder og sammenstød med politiet, gik tusindvis af mennesker op ad Champs-Élysées i et planlagt optog.

Men "3000 ballademagere" ankom til stedet og forsøgte at bryde igennem politiafspærringerne ved Triumfbuen, siger viceudenrigsminister Laurent Nunez ifølge AP.

Demonstranter er lørdag eftermiddag samlet flere steder nær Champs-Élysées for at vise deres modstand mod stigende benzinpriser.

Der er samtidig meldinger om protestaktioner mange andre steder i Frankrig, hvor i alt 36.000 menes at aktionere.

Flere nyhedsbureauer skriver, at politiet anvender tåregas mod demonstranterne i Paris.

Tusindvis af demonstranter fra begge yderfløje i fransk politik ventedes at slutte sig til demonstrationen.

Protesterne foregår for tredje weekend i træk i den franske hovedstad.

Præsident Emmanuel Macron sagde tidligere på ugen, at han har hørt, hvad demonstranterne i de franske byer har sagt. Men han vil ikke skrotte nye afgifter på benzin og diesel.

- Jeg sammenblander ikke borgere og deres krav med bøllernes. Jeg vil ikke give efter over for dem, der ønsker ødelæggelser og uro, sagde Macron.

Protesterne har trængt regeringen baglæns. Den har svaret igen ved at anklage elementer tæt på den højreradikale Marine Le Pens parti for at stå bag de voldelige protester.

Men Macron lover at være mere opmærksom på, at stigende energipriser har forskellig vægt i byerne og ude i de franske landområder. Derfor må regeringen handle smartere for at undgå "et Frankrig i to hastigheder".

/ritzau/AFP

/ritzau/AFP