Hvis du har et job, der kræver, at du har en mobiltelefon, så bliver du formentlig 3.000 kroner fattigere næste år.
Det bliver nemlig stort set umuligt at slippe for at betale den nye multimedieskat, selv om du holder dig til reglerne og lader være med at ringe privat.
"De administrative byrder, som man pålægger virksomhederne, betyder reelt, at det bliver umuligt at have en arbejdsgiverbetalt mobiltelefon uden at skulle betale for det," siger teleanalytiker John Strand fra virksomheden Strand Consult.
De nye regler dikterer, at virksomhederne fra nytår skal kontrollere, at medarbejderne ikke bruger arbejdsmobilen til at ringe hjem til familien. Men det bliver svært, da teleselskaberne kun må udlevere de første seks cifre i telefonnummeret.
Alternativt kan medarbejderne selv registrere alle udgående opkald, foreslår regeringen i en pjece om multimediebeskatningen. Men det bliver simpelthen for stor en administrativ opgave, mener John Strand.
"En virksomhed med fem medarbejdere bliver jo nødt til at ansætte en fuldtidsperson til at tjekke medarbejdernes opkald," siger han til Newspaq.
Virksomhederne kan undgå kontrollen af samtalerne, hvis medarbejderen vælger at betale multimedieskatten. Dansk Erhverv vurderer dog, at regningen vil ende på arbejdsgiverens bord.
"Det vil sikkert blive resultatet i mange tilfælde, men det er så en ekstra regning, som bliver sendt videre til arbejdsgiveren, og det har ikke været formålet med skatten," siger Bo Sandberg, der er skattechef i Dansk Erhverv, til Berlingske Tidende.
Selv om medarbejderne underskriver en tro- og loveerklæring på, at mobilen ikke bruges til at ringe privat, har arbejdsgiveren pligt til at kontrollere det. Og hvis der blot bliver ringet privat en enkelt gang, så klapper fælden og straffen falder prompte i form af en regning på 3.000 kroner.
Telefonregningen for hver enkelt medarbejder skal tjekkes mindst et helt kvartal hvert år.