For intet mindre end syvende gang i træk blev det i aftes slået fast, at verdens bedste chokolade kommer fra noget så uventet som en lille provinsby på Sjælland.
Mandag aften tog Friis-Holm Chokolade nyt guld med hjem ved International Chocolate Awards 2019 – i folkemunde bedre kendt som verdensmesterskaberne i chokolade. Til en stor prisuddeling for verdens øverste chokoladeelite løb Friis-Holm Chokolade med den store hæder for deres chokoladebar "O’Payo Milk 50%".
Baren løb med guldmedaljer for bedste etisk handlede mælkechokolade og bedste økologiske mælkechokolade, lige som den også lå til grund for kåringen af Friis-Holm Chokolade som verdens bedste chokolademager. Til sidst fik den også guld for bedste smagssatte mælkechokolade, i en version krydret med med den japansk Sansho-peber.
Det skal være etisk forsvarligt
– Det er svært at få armene ned. Vi har været igennem en rivende udvikling de seneste år, men vi har aldrig skruet ned for vores ambitioner og standarder for kvalitet og etik, lød reaktionen fra en stolt Mikkel Friis-Holm.
– Vi vil stadig lave verdens bedste chokolade med en etisk forsvarlig produktionskæde hele vejen fra bønne til bar, hvor der tages hensyn til både natur, miljø og ikke mindst de bønder, der hver dag arbejder for at give os nogle af verdens bedste råvarer. De her priser tilhører samtlige led i kæden, sagde han.
Og hvordan smager verdens bedste chokolade så? Det kan sliklystne danskere finde ud af den 5. december, hvor der inviteres til officiel smagning på de guldvindende produkter i firmaets stade i Torvehallerne i København.