Dansk håndboldanfører er tilbage: Kan blive klar til EM

Sport
Danmark - Island, EM kvalifikation kvindehåndbold (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen ser en realistisk mulighed for, at Stine Jørgensen når at blive klar til EM.

Landsholdsanfører Stine Jørgensen kan alligevel komme i spil i håndbold-EM, selv om hun i oktober blev opereret for en knæskade.

Jørgensen er kommet sig så meget, at hun skal være med, når EM-holdet samles mandag og senere på ugen tager til Norge for at spille Møbelringen Cup, der bliver sidste test før EM-premieren.

Her skal Odense-spillerens fysiske tilstand under lup. Håbet er at få hende ind på holdet undervejs ved EM.

- I tæt samarbejde med Odense Håndbold har vi vurderet, at det er realistisk at få Stine i spil i løbet af EM-slutrunden, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen i en pressemeddelelse fra Dansk Håndbold Forbund.

Han har allerede offentliggjort sin EM-trup uden Stine Jørgensen, men han har mulighed for at skifte ud undervejs, så der er fri bane, hvis kaptajnen skulle blive frisk nok til at træde ind.

- Vi har haft en rigtig god, løbende dialog med Odense Håndbold og deres sundhedssektor i forhold til Stines helbred, og nu har vi aftalt, at hun møder ind i landsholdslejren sammen med de øvrige spillere og tager med til Oslo.

Også Viborgs bagspiller Line Haugsted og København-målvogteren Amalie Milling møder ind i lejren mandag. Men de er i første omgang kun udset til at være med de første par dage.

- Det har hele tiden været planen, at Amalie Milling skulle deltage i samlingens første dage, mens status på Line Haugsted har været lidt mere usikker.

- Nu er vi landet på en aftale med Viborg om, at Line møder ind de to første dage, men ikke rejser med til Møbelringen Cup.

- Derfra er aftalen med klubben, at vi kan indkalde Line i løbet af slutrunden, hvis behovet skulle opstå. Det er vi rigtig tilfredse med, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Danmark spiller mod Frankrig, Norge og Ungarn i turneringen i Norge, der spilles fra 22. til 25. november.

Efter en fridag går turen derefter til Frankrig, hvor danskerne spiller første EM-kamp mod Sverige 30. november.

/ritzau/