Corydon i chok-angreb på Mette F.: "Uværdig for en statsministerkandidat"

Mens Bjarne Corydon giver sin tidligere partifælle lidt af en kindhest, bliver Løkke rost til skyerne for sit lederskab. (Foto: Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix/arkiv)

Den tidligere topsocialdemokrat Bjarne Corydon langer i en leder hårdt ud mod sin tidligere kollega og S-formand, Mette Frederiksen.

Den tidligere socialdemokratiske finansminister Bjarne Corydon, der nu er chefredaktør på dagbladet Børsen, langer i et usædvanligt hårdt angreb ud efter sin tidligere kollega, S-formand Mette Frederiksen.

Det sker i en leder i Børsen, hvor Corydon kritiserer den socialdemokratiske partileder for at gå for hårdt til statsminister Lars Løkke Rasmussen i sagen om FN-erklæringen om flygtninge, som han netop er rejst til Marrakesh i Marokko for at underskrive.

Bjarne Corydon skriver:

"Hos Socialdemokratiet jagter Mette Frederiksen statsministeren for at have en ”dårlig sag”. Alene fordi han forsvarer den holdning, som S selv støtter".

"Frederiksens finte er uværdig for en statsministerkandidat", slår han fast. 

Mens Bjarne Corydon giver sin tidligere partifælle lidt af en kindhest, bliver Løkke rost til skyerne for sit lederskab, når han, på trods af modstand fra Dansk Folkeparti, vælger at rejse til Marrakesh.

"Man kan vælge at bebrejde statsministeren, at der ikke er bedre styr på dette triste morads. I stedet bør man anerkende hans lederskab. Løkke ofrer dyrebare politiske point på at forsvare en beslutning, der er konkret ubetydelig, men principielt afgørende. Det er en befriende modvægt til tidens opløsningstendenser. Den er tiltrængt," skriver Bjarne Corydon i sin leder.

Sagen om den nye FN-erklæring er en varm politisk kartoffel, og Dansk Folkeparti frygter, at en dansk underskrift vil være ensbetydende med, at vi ikke længere kan føre vores egen udlændingepolitik.

Erklæringen er ikke juridisk bindende, men det er DF’s frygt, at den med tiden kan udvikle sig til at blive det.

Lars Løkke maner dog til besindighed.

- Vi har friheden til at føre den politik, vi gør, på samme måde efter på mandag, som vi gør i dag, sagde statsministeren i en Facebook-video forleden.