Coop lukker butikker over hele landet: 300 medarbejdere rammes

Coop Danmark har besluttet at lukke 16 butikker. Knap 300 medarbejdere bliver berørt at lukningerne. (Foto: Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix (arkivfoto))

Coop Danmark har besluttet at lukke 16 butikker. HK Handel er klar med rådgivning og støtte til de berørte medarbejdere.

Coop Danmark har besluttet at lukke 16 butikker. Knap 300 medarbejdere bliver berørt at lukningerne, og de har alle fået besked om, at deres butik lukker.

- Det er butikker, der giver betydelige underskud og hvor vi gennem flere år har kæmpet for at vende udviklingen. Men i år har butikkerne samlet set desværre forstærket den negative udvikling, trods en stor indsats fra medarbejdernes side.  Vi ser derfor ikke flere muligheder for at drive dem videre, siger kædedirektør Torben B. Andersen i en pressemeddelelse fra Coop. 

Udover disse 15 butikker lukker Brugsen på Amagerbrogade i København også. Til sammen har de 16 butikker belastet Coop med et underskud på et årligt to-cifret millionbeløb.

Ca. 300 medarbejdere berøres af lukningen. Coop gør alt, hvad der er muligt for at skaffe dem job andetsteds i Dagli'Brugsen eller i en af Coops øvrige kæder.

Læs også: Oversigt: I disse byer lukker Coop sine butikker

Coop skal ikke benytte de berørte lokaler til andre formål, og de sættes derfor til salg eller udlejning til, hvem der måtte ønske at overtage dem.

Dagli'Brugsen og LokalBrugsen er fortsat Danmarks suverænt største kæde af nærbutikker med 315 butikker.

- Det er beklageligt, at så mange medarbejdere mister deres job, men vi står klar til at hjælpe de opsagte medlemmer videre i deres arbejdsliv. Både i forhold til at svare på spørgsmål om rettigheder i forbindelse med opsigelser, i forhold til jobsøgning, og i forhold til at afdække den enkeltes ønsker og behov for udvikling, siger Louise Holm Sommer, faglig sekretær i HK Handel med ansvar for Coop. 

De 16 butikker lukker efter planen ved udgangen af juni i år. Coop vil forsøge at finde andre job til så mange som muligt andre steder i Coop.

De opsagte medarbejdere på HK-overenskomst har for eksempel ret til uddannelse i op til syv uger via Kompetencefonden, siger Louise Holm Sommer i en pressemeddelelse fra HK.