Hjemmeopkoblinger, smartphones og mail fra chefen i weekenden stresser unge nybegyndere på arbejdsmarkedet.
Hver tredje djøf'er under 35 år beskriver sig selv som stresset i hverdagen. Det viser en undersøgelse blandt forbundets nyuddannede medlemmer ifølge Urban.
Over halvdelen af de unge mener, at udfordringerne ved 'at skabe sammenhæng mellem arbejds- og privatliv' er en af de største stressfaktorer.
"I de konkurrenceprægede miljøer bliver man belønnet for at være meget til stede og meget 'på'. mange unge føler, de bør være til rådighed døgnet rundt," siger chefkonsulent i Djøf Lisbeth Kjersgaard til Urban.
Den moderne arbejdskultur, hvor arbejde og fritid flyder sammen er svær at finde sig til rette i, fortæller hun.
"Tidligere kunne man kun arbejde, når man var på sin arbejdsplads. Men i dag gør hjemmeopkoblinger og smartphones det muligt altid at være på arbejde. Når chefen sender mails om aftenen og i weekenderne, føler mange, at de bør gøre det samme," siger Lisbeth Kjersgaard.
Derfor er det ekstra vigtigt, at man selv siger stop og smækker benene op i sofaen, lyder det fra arbejdspsykolog Anton Eg.
"Det er vigtigt, at man kan trække grænsen og sige: Nu arbejder jeg ikke mere i dag. for det er de mennesker, der ikke kan sige fra, der bliver ramt af stress," siger han til Urban.