Chefen gav ansatte vild luksustur: Nu står de selv med regningen

Solnedgang over København, som ansatte besøgte i oktober 2014. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

10 medarbejdere i en midtjysk virksomhed har fået et skattesmæk for en firmabetalt tur til København. Et smæk, de selv står til at skulle betale.

Overnatning på dyrt hotel og overdådige middage på Københavns fineste restauranter. Alt sammen på firmaets regning.

Sådan lød tilbuddet til 10 medarbejdere i en midtjysk virksomhed, da de i 2014 var på weekendtur i den danske hovedstad, hvor ægtefæller også var med.

Chefen havde belønnet dem med turen med en samlet pris på 76.367 kroner, fordi virksomheden havde været igennem en svær periode.

Men nu står medarbejderne selv til at punge ud for arrangementet, da Skat har vurderet, at turen ikke havde et fagligt formål.

De 10 medarbejdere står således nu med en restskat på op mod 5.000 kroner. Det skriver Finans.dk.

Netop det forhold, at der ikke var planlagt arbejdsmæssige aktiviteter på turen, og at de ansattes ægtefæller var inviteret med, har resulteret i, at medarbejderne selv må punge ud. Det viser en kendelse fra Landsskatteretten.

Hvis den midtjyske virksomhed vælger at betale de ansattes skattesmæk, kan det angiveligt kun gøres ved at give de ansatte et løntillæg, der efter skat dækker de ekstra omkostninger for medarbejderne. Det kan betyde en ekstra udgift til virksomheden på 100.000 kroner.