Den Danske Burma Komite skal betale to millioner af vores skattekroner tilbage.
Det slår Udenrigsministeriet fast, efter at to revisionsrapporter har afsløret korruption, bestikkelse og rod i regnskaberne i flere af komiteens Burma-projekter. Udviklingsminister Søren Pind er tilfreds med afgørelsen og siger til Ekstra Bladet, at han håber, at Burma-komiteen skal betale endnu flere penge tilbage for fusk og svindel.
Men de beskyldninger har intet på sig. Det siger formand for Burma-komiteen, Jørgen Juul Rasmussen, som vil forsvare sig overfor Udenrigsministeriet.
"Vi kender ikke noget til anklagerne, og det skal vi have et møde med Udenrigsministeriet om. Vi er ikke enige med den måde, de har gjort det op på. Vi mener, at pengene, som primært drejer sig om et beløb på 1,6 mio. kroner, er brugt på den rigtige måde," siger formanden Jørgen Juul Rasmussen til Newspaq.
Han påpeger, at det revisionsrapporterne betegner som fiflen med regnskaberne, har en årsag.
"Det kan være svært at skaffe bilag, når man arbejder i den tredje verden. Især når det foregår skjult og under dække i en højrisikozone som Burma. Der er lavet regnskaber, men det er selvfølgelig ikke med originale bilag, som kan være svære at få fat i," forklarer han til Newspaq.
Han siger, at beskyldningerne primært går ud over dem, der har mest brug for hjælp.
"Det er utrolig voldsomt og ærgerligt, specielt lige nu her med den sidste udvikling i Burma, hvor der i den grad er brug for, at danskerne er til stede og støtter demokratiet. Vi har måttet være passive i lang tid i en situation, hvor der i den grad er brug for dansk støtte til den demokratiske udvikling i Burma. Denne sag går ud over burmeserne," siger Jørgen Juul Rasmussen.
Den Danske Burma Komités medlemmer tæller blandt andet LO, Folkekirkens Nødhjælp, og Socialdemokraterne. Ifølge Ekstra Bladet har de de seneste syv år modtaget 45 millioner skattekroner.