Afrika får 85 mio. danske kroner hurtigere

Regeringen fremrykker 85 millioner kroner til Afrika, så de kan afhjælpe hungersnøden nu, og ikke senere på året som planlagt.
En kombination af borgerkrig, tørke og sult gør Afrikas Horn totalt afhængig af hjælp fra resten af verden.
En kombination af borgerkrig, tørke og sult gør Afrikas Horn totalt afhængig af hjælp fra resten af verden. Foto: Polfoto/AP/Rebecca Blackwell / POLFOTO

De sultende børn og voksne på Afrikas Horn får nu en hurtigere hånd fra den danske regering.

Med udviklingsminister Søren Pind (V) i spidsen, har Danmark valgt at fremrykke 85 millioner kroner, så de kan gøre gavn i Afrika nu, skriver Politiken.

"Vi ser en sultekatastrofe på mindst samme niveau som i Etiopien i 80'erne, og derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan for at forhindre, at katastrofen udvikler sig. Vi får mange henvendelser fra organisationer i øjeblikket, og derfor har vi valgt at handle hurtigt," siger udviklingsminister Søren Pind (V) til Politiken.

Samtidig giver regeringen to millioner kroner til Læger Uden Grænser, så de kan forstærke indsatsen i flygtningelejren Dadaab i Kenya.

Enhedslisten vil helst have 50 millioner ekstra kroner af sted nu, men de fremrykkede penge fra regeringen er også en god start.

"Det er fremragende, at regeringen sender penge af sted med det samme med det forbehold, at det er ærgerligt, at det skal tages fra andre projekter. Desværre er det ofte sådan, at når regeringen siger, at den gør en masse, så er det bare gamle penge, der bliver brugt igen. Derfor mener vi stadig, der er behov for at finde 50 mio. kr. nye penge i bistandsmidler," fortæller Frank Aaen til Politiken.

Ifølge Røde Kors mangler FN op mod en milliard kroner, hvis de godt 11 millioner mennesker skal have hjælp.

Kilde: pol.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.