Brøndby sælger Christian Nørgaard til Fiorentina

Sport
Christian Nørgaard skifter Superligaen ud med Serie A i Italien. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix)

Christian Nørgaard tørner fremover ud for Serie A-klubben Fiorentina, som betaler cirka 26 millioner kroner.

Brøndby IF har solgt midtbanespilleren Christian Nørgaard.

På sin hjemmeside meddeler superligaklubben, at Nørgaard skifter til Serie A-holdet Fiorentina.

Fiorentina oplyser, at Nørgaard har fået en fireårig kontrakt.

Prisen er cirka 26 millioner kroner, oplyser Brøndby. Salget betyder desuden, at Brøndby opjusterer forventningerne for 2018 til et resultat før skat i niveauet plus 12 millioner kroner til plus 22 millioner kroner.

24-årige Nørgaard kom til Brøndby i 2013 efter et ophold i tyske Hamburger SV og er efter cheftræner Alexander Zornigers ankomst blevet en af klubbens største profiler.

- Jeg vil også gerne sige tak til Alexander Zorniger. Han har troet på mig fra første dag og givet mig ansvar og tillid.

- Han har været med til at gøre dette skifte muligt, og han har en stor andel i min udvikling de sidste to år, siger Nørgaard til Brøndbys hjemmeside.

Fiorentina blev nummer otte i den italienske Serie A i den forgangne sæson. Klubben, der holder til i Firenze, har vundet den bedste italienske række to gange gennem historien.

- Det er en kæmpe mulighed og et eventyr, som er værd for mig at forfølge. Det er en anerkendelse af den udvikling, jeg og klubben er gået igennem de sidste par år.

- Derfor ser jeg det som en positiv historie for både mig og Brøndby IF, lyder det fra midtbanespilleren.

Nørgaard spillede i den seneste sæson 34 kampe, da han og Brøndby til det sidste kæmpede med om mesterskabet.

Til sidst måtte Brøndby dog se sig overgået af FC Midtjylland, som dermed vandt guld. Men Nørgaard kan glæde sig over, at han sluttede sin Brøndby-tid med en pokaltitel.

I finalen i maj vandt Brøndby 3-1 over Silkeborg, og Nørgaard var med i hele kampen.

Nørgaard har endnu sin debut på A-landsholdet til gode. Til gengæld er det blevet til hele 73 officielle ungdomslandskampe. 27 af dem blev spillet for U21-landsholdet. Desuden er det blevet til en enkelt kamp med ligalandsholdet.

/ritzau/