Britiske Ukip i knæ vælger fjerde partileder på ti måneder

Henry Bolton vandt posten som formand for Ukip med 3874 stemmer, hvilket svarer til 30 procent af det samlede antal stemmer. (Foto: Foto: Ben Stansall/arkiv/AFP)

Henry Bolton skal forsøge at genrejse det EU-kritiske parti, hvis popularitet i Storbritannien er dalet meget.

Det EU-kritiske parti Ukip i Storbritannien har valgt ny formand - den fjerde på blot ti måneder.

Den tidligere hærofficer Henry Bolton skal ifølge Sky News stå i spidsen for partiet, der førte an i bestræbelserne på at klippe forbindelsen til EU, hvilket et flertal af de britiske vælgere sidste sommer netop stemte for.

54-årige Bolton var en af seks kandidater til formandsposten.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters vandt han posten med 3874 stemmer, hvilket svarer til 30 procent af det samlede antal stemmer

Henry Bolton sagde efter afstemningen, at hans prioritet er at sikre, at den konservative premierminister Theresa Mays mindretalsregering gennemfører briternes exit fra EU.

- Brexit er vores kerneopgave, sagde Bolton på Ukips årsmøde i Torquay i det sydvestlige England fredag.

Han understregede samtidig, at han ønsker at undgå diskrimination og ekstremisme, og at han vil forsøge at skabe en vision for et Storbritannien efter brexit.

- Når vi forlader Den Europæiske Union, så slutter historien ikke der. Vi forlader unionen, fordi vi som nation ønsker retten til selvbestemmelse, sagde han ifølge Reuters.

Ukip har været svækket, siden den karismatiske frontfigur Nigel Farage trådte tilbage efter folkeafstemningen i juni sidste år. Herefter udbrød der intern uro i partiet, da det kæmpede med at beslutte sig for en ny retning.

Nigel Farage blev erstattet af Dianne James. Hun holdt dog kun 18 dage på posten som formand.

Årsmødet i Torquay skal bruges til at "rokere om i organisationen over hele landet, så den afspejler de nye udfordringer, vi står over for", meddeler partiet ifølge nyhedsbureauet dpa.

Ukip måtte nøjes med to procents opbakning ved valget i juni. Det var et voldsomt fald fra succesvalget i 2015, da partiet fik 13 procent af stemmerne. Det ringe valgresultat førte til, at daværende leder Paul Nuttall trådte tilbage.

Henry Bolton vil lørdag holde sin første tale som formand for Ukip. Det sker i forbindelse med afslutningen af partiets kongres.

/ritzau/