Efter ni måneders undersøgelse, fokusgrupper og meget andet samt efterfølgende overvejelser har det engelske cykelforbund, British Cycling, nu opdateret sine regler for transkønnede.
Transkvinder kan således ikke længere stille op i konkurrencer for kvinder.
Det slår British Cycling fast, mere end et år efter forbundet suspenderede sine regler og politik på området.
Det skete blandt andet, fordi Den Internationale Cykelunion (UCI) nægtede en transkønnet cykelrytter at stille op i det britiske mesterskab i disciplinen omnium.
Emily Bridges havde forinden påbegyndt hormonbehandling for at sænke sit testosteronniveau, men hos UCI stod hun formelt fortsat opført som en mand og kunne derfor ikke deltage i mesterskabet, selv om British Cycling havde givet grønt lys.
Tidligere tillod British Cyclings regler nemlig transkvinder at deltage i konkurrencer, hvis de havde et tilpas lavt testosteronniveau, men det er altså slut, når de opdaterede regler efter planen er fuldt implementeret i løbet af 2023.
Kun personer, der er født som kvinder og ikke har modtaget hormonbehandling, kan stille op i kvindekategorierne i konkurrencer under British Cycling.
Resten skal stille op i kategorien "Open", hvis de ønsker at være med på konkurrenceniveau. Under konkurrenceniveau kan transkvinder fortsat være med i kvindekategorierne.
I løb i Storbritannien, der er arrangeret af UCI eller på anden måde en del UCI's kalender, vil det være UCI's regler på området, der gælder, understreger British Cycling.
Modsat andre internationale forbund tillader UCI fortsat transkvinder at konkurrere som kvinder på eliteniveau, så længe visse regler omkring blandt andet testosteronniveau er overholdt.
I april vandt Austin Killips, der er født som mand, både en etape og det samlede klassement i det mindre amerikanske kvindeløb Tour of the Gila, som er på UCI-kalenderen.
UCI har efter stor kritik proklameret, at man behandler emnet igen til august.
/ritzau/