Året i billeder: En verden i brand
KATEDRALEN STOD I FLAMMER: Franskmænd kiggede på fra gaden, mens flammer og røg væltede ud af Paris' historiske monument Notre Dame. Branden brød ud i den 850 år gamle katedral en aften i midten af april. Spiret kollapsede, og en stor del af taget brændte væk. Branden blev ifølge myndighederne måske udløst af en kortslutning eller et cigaretskod. Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har lovet, at domkirken skal restaureres inden for fem år. (Foto: Geoffroy Van Der Hasselt/Ritzau Scanpix)
I 2019 var verden i brand og fuld af protester. Thunberg skældte ud, USA fandt al-Baghdadi, Tyrkiet ramte kurderne, og Trump og brexit trak overskrifter.
Ritzau
2019 blev et år, hvor brande ødelagde regnskoven, hvor verdens indbyggere gik på gaden for at demonstrere for flere rettigheder og lighed, og hvor USA og hunden Conan fangede verdens mest eftersøgte person.
Se verden i billeder fra året der gik:
/ritzau/
TYRKISKE TANKS KØRTE IND I SYRIEN: Kampvogne med amerikanske flag rullede i oktober ud af det nordøstlige Syrien. Få dage senere kørte tyrkiske kampvogne ind i landet. Offensiven var rettet mod de kurdiske områder, der grænser op til Tyrkiet, og planen var at skubbe kurderne væk. Angrebet fik kritik fra regeringsledere og ngo'er, mens Tyrkiet kaldte de kurdiske militsfolk for terrorister. Den kurdiske SDF-milits er USA's allierede i Syrien og har en stor del af æren for, at Islamisk Stat er nedkæmpet i Syrien.
Delil Souleiman/Ritzau Scanpix
VERDENS LUNGER BRÆNDTE: Hele verden rettede i august øjnene mod verdens største tropiske regnskov, Amazonas. Hvert år er der ild i regnskoven, som kaldes verdens lunger. Men i år var der flere brande end nogensinde før i området, der dækker en stor del af det nordlige Sydamerika. Skovbrandene kan opstå naturligt. I august var miljøorganisationer dog ikke i tvivl: Bønder havde sat ild til større dele af regnskoven end normalt for at få plads til afgrøder. Joao Laet/Ritzau Scanpix
BOMBEANGREB I SRI LANKA: I april blev Sri Lanka ramt af et bombeangreb. Midt i påsketiden eksploderede kraftige bomber i tre kristne kirker og på tre femstjernede hoteller i landet. Yderligere to mål blev ramt af selvmordsbomber. Eksplosionerne slog over 250 mennesker ihjel, heriblandt tre danske børn. Få dage efter angrebet tog den militante gruppe Islamisk Stat (IS) skylden. Myndighederne i Sri Lanka har ikke kunnet påvise, at IS stod bag, men har i stedet givet lokale islamistiske grupper skylden. Jewel Samad/Ritzau Scanpix
Se galleri forfra