Betjent hyldes for at kramme niqab-klædt kvinde

Billeder af en kvindelig betjent og en muslimsk kvinde går nu sin sejrsgang på de sociale medier. (Foto: Foto: Andrew Kelly / Ritzau Scanpix)

En kvindelig betjent roses nu på de sociale medier på grund af en krammer ved en demonstration mod burkaforbuddet.

Danmark tiltrak sig i går opmærksomhed fra flere udenlandske medier, der var mødt op i København i forbindelse med indførelsen af det såkaldte burkaforbud.

På Nørrebro og i det københavnske nordvestkvarter var der indkaldt til demonstration mod loven, der nu gør det muligt for politiet at skrive en bøde til de borgere, der dækker deres ansigt med en niqab eller anden beklædning.

37-årige Ayah var en af de muslimske kvinder, der deltog i demonstrationen, og ifølge Politiken blev hun så berørt af tildækningsforbuddet, at hun grædende søgte trøst hos en kvindelig politibetjent.

Den udenlandske pressefotograf Andrew Kelly stod klar med sit kamera, da den niqab-klædte kvinde søgte ind i favnen på politibetjenten med de mørke krøller. Den lange krammer blev også foreviget på de mobiltelefoner, som flere borgere og demonstranter fiskede frem fra lommerne, da omfavnelsen foregik på fortorvet midt på Fredrikssundsvej i Nordvest.

Nu kommenteres og deles billeder og videoer af episoden på de sociale medier.

- Disse to kvinder, er alt det jeg tror på. Ikke niqaben eller uniformen, skriver Niddal El-Jabri på Twitter, hvor over 600 andre brugere har trykket på like-knappet ved opslaget.

37-årige Ayah sagde følgende til Reuters inden gårdagens demonstration:

- Det er ikke det Danmark, vi kender. Jeg kan ikke gå ud, når jeg har lyst. Jeg har børn. Hvordan skal jeg kunne hente dem ved bussen, i skolen og ved toget, sagde hun til nyhedsbureauet.

Det nye forbud betyder, at man skal have et såkaldt 'anerkendelsesværdigt formål', hvis man skal gå tildækket på offentlig vej.