Arbejdsulykke: Byggeleder kaldte trykkede ribben for bullen finger

Det var her på Rampen ved baneanlægget i Næstved, at en ansat fik trykket ribbenene. (Foto: Foto: Google Street View)

Det var først, da Arbejdstilsynet blev spurgt til uheld i Næstved, at byggeleder erkendte alvorligheden af arbejdsulykke.

Det var først i anden omgang, at byggeleder Ole Specht fra Banedanmark erkendte, at da en ansat natten til lørdag kom til skade, så var det ikke en bullen finger, men trykkede ribben den ansatte var sendt på sygehuset med.

24.000 kan miste jobbet: Bilgigant planlægger fyringer

Det skriver Sjællandske, som først havde snakket med Ole Specht og efterfølgende Arbejdstilsynet, som kunne berette om uheldets alvorlighed.

Heldigvis kom medarbejderen ikke alvorligt til skade, men overfor Sjællandske vil Ole Specht ikke forklare, hvorfor han kaldte skaden en bullen finger. I det hele taget nedtoner han uheldet og kalder det for: "Ikke noget særligt".

Hverken Ole Specht eller Arbejdstilsynet har en forklaring på, hvorfor medarbejderen kom til skade. Men uheldet skete, da en donkraft gik i stykker under nedtagning af et forskalningsdæk på vejen Rampen i Næstved, hvor der arbejdes med nedrivning af en gammel bro.

- Det var ikke noget. Han kom på skadestuen og var tilbage efter to timer, var Ole Spechts første kommentar.

Men efter Arbejdstilsynet har været på inspektion og set på uheldsstedet, er metoden, der blev arbejdet med på forskalningsdækket, blevet ændret. Den metode, der udløste uheldet, skete ikke "sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt", skriver Arbejdstilsynet i en mail til Sjællandske.

Arbejdstilsynet skriver desuden, at virksomheden MTH, som udfører arbejdet for Banedanmark, har fået en afgørelse uden handlepligt.

Når det er en afgørelse uden handlepligt, er det fordi, MTH allerede havde opgivet den først planlagte metode og nu arbejdede videre med en anden og mere sikker metode, skriver Sjællandske.