Ansatte sat til at spille penge på fodbold

Ifølge en tidligere ansat kunne han flere gange dagligt blive bedt om at smide alt, hvad han havde i hænderne og i stedet sætte sig til at spille penge på udvalgte fodboldkampe. Arkivfoto. (Foto: Foto: Stine Larsen/POLFOTO)

Som en del af jobbet satte arbejdsgiver sine ansatte til at spille penge på fodboldkampe.

Ansatte hos den omstridte arbejdsgiver David Yüksel har som en del af jobbet spillet penge på fodboldkampe hos Danske Spil. En af medarbejderne fik David Yüksel via Furesø Kommune, som sendte borgeren i et løntilskudsjob som sælger hos slikfirmaet House of Candy.

Men han arbejdede slet ikke med salg af slik til forhandlere, som han ellers skulle ifølge firmaets ansøgning til kommunen, skriver Fagbladet 3F.

I stedet brugte borgeren en del af sin arbejdstid hos David Yüksel på at spille penge på fodboldkampe hos Danske Spil på spillet "Den Lange", fortæller borgeren.

- Jeg blev sat til at spille på fodboldkampe fire-fem gange om dagen, som regel danske kampe. Vi kunne maksimalt spille for 500 kroner ad gangen. Jeg spillede for 10-20.000 kroner sommetider, siger borgeren, der ønsker at være anonym af frygt for sin tidligere arbejdsgiver.

- Det foregik på den måde, at han sendte sms til mig om at spille på fodboldkampe, der næsten ikke gav noget igen. Jeg havde få sekunder til at spille på kampene. Vi skulle smide, hvad vi havde i hænderne, spille og skrive "OK" på sms. Ellers ringede han på fastnettelefonen, siger borgeren.

David Yüksel - der for nylig har fået påbud fra Fødevarestyrelsen om at destruere fem ton for gammelt chokolade og nøddemix har inden for de seneste par år været direktør for spillevirksomhederne Spillekrogen, Fairplay Valby og Cafe Pit-Stop i Valby og Næstved samt Cafe P. Rødovre. Flere af selskaberne har fået skattekroner i lønrefusion for medarbejdere i job med løntilskud.

David Yüksel bekræfter, at ansatte hos ham har spillet penge på fodboldkampe. Han forklarer, at det er foregået på den måde, at kunder ringede til ham, fordi de ville spille penge på fodboldkampe. Og at David Yüksel derefter selv ringede til en medarbejder, der spillede på fodboldkampene.

- Det var en service for kunderne. Jeg kan ikke oplyse, hvor meget der er spillet for. Det er forskelligt og fortroligt, siger David Yüksel.

David Yüksel afviser, at det kunne ske fem-seks gange på en arbejdsdag. Han oplyser, at det foregik en-to gange om ugen.

Jobcenter Furesø vil nu få kommunens jurister til at se på sagen.