OK18's skæbnetime: Offentligt ansatte venter foran Forligsen natten over
Med kaffe og te som brændstof har en lille flok stået foran Forligsinstitutionen og heppet på deres forhandlere natten over. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix Ritzau
Selvom forhandlingerne er gået langt over deadline, står en lille flok offentligt ansatte stadig ude foran Forligsinstitutionen for at støtte deres forhandlere.

Forlig eller forlis?

Det spørgsmål havde Forligsmand Mette Christensen krævet svar på inden midnat natten til onsdag. Men deadlinen blev overskredet og forhandlingerne fortsætter til langt ud på natten.

Alt i mens har en gruppe offentligt ansatte stillet sig ude foran Forligsinstitutionen, i folkemunde kaldt 'Forligsen', hvor de med levende lys og røde faner viser støtte til deres forhandlere.


Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix Ritzau

Formanden i Bibliotekarforbundet, Tine Segel, står ude foran, og hun ser positivt på stilheden.

- Jeg tolker det som om, at de arbejder videre. Man kan jo ikke tro andet, men vi må jo se. Lige nu er det et spørgsmål om, at de skal have den arbejdsro, der skal til. Vi vil jo virkelig gerne have en løsning for alle, og det er jo også derfor, at vi står her, siger hun til TV 2 News.


Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix Ritzau

Også den dommerfuldmægtige og medlem af DJØF, Nina Bonde, der tidligere er blevet kendt for hendes energiske stil ved demonstrationer ude foran Forligsinstitutionen, var til stede i nat.

- Jeg har hele tiden haft stor optimisme forud for de her forhandlinger. En så dygtig og kompetent forligsmand som Mette Christensen vil ikke bliver siddende deroppe, hvis der ikke var noget at komme efter, siger Nina Bonde til Danmark Radio.


Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix Ritzau

Og demonstranterne ude foran er klar til at blive natten over.

- Vi har tandbørster med, siger Nina Bonde til TV 2 News.

Opbakningen er da heller ikke gået ubemærket hen. Chefforhandler for lønmodtagerne, Flemming Vinther, takker de fremmødte mange gange.

Forhandlingerne startede klokken 10.00 tirsdag morgen og er altså fortsat over natten indtil de endte med en udsættelse af konfliktvarsel: Kæmpe OK18-overraskelse: Konfliktvarsler udsættes 14 dage

 

LÆS AVISEN.DK'S GENNEMGANG AF DEN DRAMATISKE NAT HER

via Listen To News