OK18 Topforhandler før skæbnemøde: Cheferne rykker sig kun i medierne
Flemming Vinther på vej ind til Forligsinstitutionen. Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Statens forhandlere viser stor forhandlingsvilje i medierne, men Flemming Vinther siger, at han møder en mur ved forhandlingsbordet.

I disse minutter går fagbevægelsen og statens forhandlere ind til skæbnemødet, der kommer til at afgøre, hvorvidt det kommer til konflikt eller ej fra den 22. april.

Flemming Vinther, chefforhandler for Centralorganisationens Fællesudvalg, forhandler på vegne af de offentligt ansatte over for statens chefforhandler, Sophie Løhde (V).

Og det var bestemt ikke en optimistisk Flemming Vinther, som TV 2 News fangede ude foran Forligsinstitutionen før det afgørende møde:

Du ser ikke særlig optimistisk ud?

- Nej, men det er der vist heller ikke nogen grund til at være lige nu. Vi er hernede for at lave en aftale og undgå en konflikt, og det er det, vi hele tiden har arbejdet på, og det fortsætter vi på, svarede Flemming Vinther TV 2 News.

Rykker sig kun i medierne

Forhandlingerne skal senest udskydes tirsdag, eller et forlig skal lande, ellers udbryder der storkonflikt. Og det fyger med beskyldningerne om manglende forhandlingsvilje.

Flemming Vinther mener, at arbejdsgiverne går ud med en masse gode intentioner, når de taler med journalister, men ikke rykker sig, når Flemming Vinther sidder med Sophie Løhde ved forhandlingsbordet.

- Arbejdsgiverne har rykket sig i medierne, de mangler at gøre det ved forhandlingsbordet. Gør de pludselig det, kan det være, at vi går herfra med en aftale, vrisser han til TV 2 News.

LÆS AVISEN.DK'S OK18-TEMA HER