Sport Event Denmark: Vores pengekasse er helt tom

Danmark
Danmark går måske glip af flere fremtidige sportsbegivenheder, da Sport Event Denmark er løbet tør for penge.

Sport Event Denmark har ikke penge nok til at trække fremtidige sportsbegivenheder til Danmark.

Pengene for 2013 er bundet op i planlagte sportsarrangementer, og nu er pengekassen reelt tom.

- Vi har ikke flere penge at byde med, fastslår formand og borgmester i Herning Lars Krarup (V) og giver eksempler på de begivenheder, Danmark risikerer at gå glip af.

- Da vi gik efter EM i svømning, som vi fik og skal afvikle til december, så var det meningen, at det var en opbygning frem mod et bud på et VM i København. Det har vi ikke penge til at gå i gang med.

- EM i fodbold i 2020, som Dansk Boldspil-Union gerne vil byde ind på, har vi ikke penge til at bidrage til.

- Her i maj bliver det afgjort, hvem der skal afholde VM i ishockey, og der er ishockeyunionen i den specielle situation, at de ikke ved noget som helst fra os, siger Krarup, der afventer en beslutning fra Christiansborg.

Det er endnu ikke besluttet fra politisk side, om man ønsker at holde liv i eventorganisationen, der blandt har været med til at trække VM i cykling, Giro d'Italia og U/21-EM i fodbold til Danmark.

- Der er masser af gode signaler fra flere ordførere på Christiansborg, Danmarks Idræts-Forbund og DGI. Men der er bare ikke nogen penge, hvis der ikke er nogen, der gør noget.

- På vores kontor arbejder vores medarbejdere overvejende med nogle få breddeevents, og så hjælper de specialforbundene med at gennemføre de events, vi har på programmet.

- Men meningen med vores organisation er ikke at gennemføre events, men at tiltrække events sammen med forbundene. Det er ærgerligt, siger Lars Krarup.

Kulturministeriet har sat gang i en stor analyse af økonomien og strukturerne i dansk idræt, og det er et stort arbejde, der ikke bliver færdig i 2013.

- Den udredning og de konklusioner, der måtte komme, lader vente på sig og kommer ikke i år, så derfor er vi i en mærkelig situation. Vi har ikke flere penge.

- Vi trænger til at blive permanentgjort for at kunne fortsætte vores arbejde. Også for at kunne fastholde vores dygtige medarbejdere.

- DIF og DGI har sendt breve til kulturministeren, så der kan blive fundet en løsning for os. Også for 2014, hvor rapportens konklusioner kommer. Det håber jeg, at regeringen lytter til.

- Det er på alle måder uhensigtsmæssigt, fastslår Lars Krarup.

Sport Event Denmark har i øjeblikket et budget på 25 millioner kroner, der bliver finansieret af Kulturministeriet og Danmarks Idræts-Forbund.

/ritzau/

Krimi

To fly stødt sammen

i luften