29-årig præst: Kvinder bør ikke prædike i kirken

Hans Vilhelm Breum Jakobsen medvirker i en ny DR-serie om unge præster. Han mener, at hverken kvinder eller homoseksuelle bør være præster. (Foto: Foto: BLU)

Hans Vilhelm Breum Jakobsen kunne heller aldrig drømme om, at vie et homoseksuelt par.

Selvom han er ung, er det en præst af den gamle skole, som sognebørnene i Nexø og Poulsker på Bornholm har fået.   

Den blot 29-årige Hans Vilhelm Breum Jakobsen, som oprindeligt er fra Ølgod mellem Herning og Esbjerg, mener for eksempel, at hverken kvinder eller homoseksuelle bør bestride et præsteembede.

Det fortæller han i DR1-programmet "De unge præster," der har premiere torsdag aften.

Hans Vilhelm Breum Jakobsen kunne heller aldrig drømme om at vie et homoseksuelt par. 

- Sådan som jeg læser biblen angående homoseksuelle, så fremstiller den det som forkert, som en vederstyggelighed over for Gud at leve på den måde, siger han blandt andet om homoseksualitet.

Bevidst valg

Den unge præsts konservative læsning af biblen er ikke noget, der er kommet bag på menighedsrådene i Poulsker og Nexø. Tværtimod, fortæller Finn Anders Pedersen, der er formand for menighedsrådet i Poulsker Sogn. 

- Det er et sogn, hvor man per definition har haft en højrefløjspræst i mange år, så da vi skulle ansætte en præst, var vi sikre på, at vi skulle have den samme type med samme grundlæggende tro, siger han til DR. 

Det har de fået i Hans Vilhelm Breum Jakobsen. Selvom hans kæreste gennem et halvt år er flyttet med til Bornholm, bor han alene i præsteboligen. De mener nemlig begge to, at det er forkert at bo sammen inden ægteskabet.

Hans Vilhelm Breum Jakobsen er vokset op med at være en del af både Luthersk og Indre Mission. Både hans far, farbror og lillebror er også præster, fortæller DR i programmet.