13-årig fundet død ved sit hjem: Nu er person sigtet i sagen

Efterforskningen af et mord på en 13-årig pige i Norge har ført til sigtelsen af en 17-årig dreng. Det oplyser politiet ifølge det norske nyhedsbureau NTB. (Foto: Foto: Carina Johansen/Scanpix)

Efterforskningen af drabet på en 13-årig pige i Norge har ført til sigtelsen af en lokal 17-årig dreng.

En 17-årig dreng er blevet sigtet for drab på 13-årige Sunniva Ødegård, der natten til mandag blevet fundet dræbt nær sit hjem i byen Varhaug i Norge.

Det oplyser Norges sydvestlige politikreds på et pressemøde tirsdag morgen.

Den sigtede nægter sig skyldig, men erkender at have været på gerningsstedet. Han har ifølge norsk politi selv henvendt sig til politiet.

Drengen har tidligere været i kontakt med politiet, men der har aldrig været tale om voldssager, oplyser politiet.

Læs også: 13-årig norsk pige fundet død 150 meter fra sit hjem

13-årige Sunniva Ødegård havde været hjemme hos en veninde og talte i telefon, da hun var på vej hjem. Pludselig udbrød hun "shit", og opkaldet blev afbrudt.

På pressemødet oplyser politiet, at tips og afhøringer i sagen har ført dem på sporet af den 17-årige dreng. Han er blevet afhørt mandag aften og natten til tirsdag.

Tirsdag vil politiet begære ham varetægtsfængslet.

- De er begge fra Varhaug og i samme aldersgruppe, men vi har ikke oplysninger om, at de er i samme omgangskreds. Han er kendt af politiet men ikke for voldssager, siger Herdis Traa, der er advokat ved politiet.

/ritzau/NTB