11 personer fængslet i sag om over et ton hash

I en sag om indsmugling og salg af mere end et ton hash sidder 11 personer nu varetægtsfængslet. Yderligere en person er anholdt i Malaga i Spanien. (Foto: Foto: Christian Als/arkiv/Scanpix)

Politiet mener at have optrævlet et internationalt netværk, der har stået bag omfattende indsmugling af hash.

Efter et næsten 10 timer langt grundlovsforhør er 11 personer torsdag aften blevet varetægtsfængslet i fire uger i en sag, der handler om mere end et ton hash.

Det oplyser senioranklager Maria Cingari.

Ved en omfattende koordineret aktion blev 12 personer i alderen 32 til 49 år onsdag anholdt i forbindelse med efterforskningen af et kriminelt netværk med tråde til udlandet.

Efter politiets opfattelse har netværket stået for omfattende organiseret indsmugling og handel med hash.

- Det er et netværk, som har stået for en meget stor indsmugling af hash til Danmark.

- Der er et internationalt netværk, som står bag og leverer denne her hash, sagde politiinspektør Flemming Madsen fra Særlig Efterforskning Øst (SEØ) tidligere torsdag.

Det var SEØ, der stod for onsdagens aktion med assistance fra blandt andet Københavns Politi og Særlig Efterforskning Vest.

Anholdelserne er hovedsageligt foretaget på Sjælland, men der er også sket anholdelser i Jylland og i Malaga i Spanien.

I sagen er der tidligere beslaglagt omkring 1100 kilo hash. Mængden har en værdi på mindst 55 millioner kroner, vurderer politiet.

Onsdag fandt politiet blandt andet 32 kilo hash, en skarpladt AK47 automatriffel, en skarpladt pistol og andre våben.

Af de 12, der blev anholdt onsdag, blev de otte fremstillet i grundlovsforhør. Tre andre, der allerede sad varetægtsfængslet i sagen, blev også fremstillet og fik deres fængsling forlænget.

- Med varetægtsfængslingerne i dag har retten tilkendegivet, at man er enig med anklagemyndigheden i, at der i sagen her er begrundet mistanke om omfattede organiseret indsmugling og forhandling af hash, udtaler senioranklager Maria Cingari.

To af de sigtede har erkendt, at de handler med hash, mens de øvrige i alt væsentligt nægter sig skyldige.

- De tog alle sammen forbehold for at kære fængslingen til landsretten. Mere kan jeg ikke sige, da grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, siger Maria Cingari.

/ritzau/