Der er milliarder at hente for de danske virksomhederne i ulandene, men de får ikke lov til at levere klimavenlige teknologier til de CO2-venlige projekter.
Ud af knap 2.000 godkendte ulandsprojekter er der kun få danske virksomheder, der leverer teknologi eller viden.
"Det er en enormt god forretningsmulighed, men det er ikke meget, vi ser til danske virksomheder," siger Jørgen Fenhann, der er seniorforsker på FN's klimacenter på Risø DTU, til Børsen.
Energistyrelsen har sammen med Danmarks Eksportråd ellers udviklet en hjælpepakke med eksportkreditter, garantier mod tab og hjælp til at finde frem til projekterne i ulandene. Men det kniber altså stadig med at profitere på de såkaldte CDM-projekter.
Jørgen Fenhann har ansvaret for FN's statistikker over CDM-projekter. Og han vurderer, at de klimavenlige projekter under Kyoto-protokollen har en værdi på omkring 300 milliarder kroner.
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.