Vild opdagelse: 1,3 kilometer lang smuglertunnel

En amerikansk agent i færd med at undersøge den veludstyrede smuglertunnel. (Foto: Ritzau Scanpix)

Amerikanske agenter har opdaget den hidtil længste smuglertunnel mellem USA og Mexico.

Det har længe været en kendt sag, at narkosmuglere har forsøgt at finde smutveje mellem Mexico og USA. Nu har amerikanerne fundet en af de mere opsigtsvækkende af slagsen, som selv ikke de højeste mure har kunnet dæmme op for.  

Amerikanske agenter har opdaget en kilometerlang tunnel, der strækker sig fra et industriområde i den mexicanske by Tijuana til San Diego-området på den amerikanske side af grænsen. 

Tunnelen er hele 1,3 kilometer lang og udstyret med elevatorer, jernbane-spor, dræn, ventilation og elektricitet. Agenterne spottede også flere hundrede sandsække, som dækkede for den ene indgang til tunnelen. 

Der blev hverken fundet smuglere eller narkotika i forbindelse med opdagelsen, og amerikanerne har indtil videre ingen klar idé om, hvem der står bag den veludrustede smugler-tunnel. 

Mistanken retter sig dog mod det berygtede mexicanske Sinaloa-kartel, som er kendt for at operere i området. Narko-kartellets stifter og mangeårige leder Joaquin “El Chapo” Guzman afsoner en livstidsstraf i et såkaldt “Supermax-fængsel” i Colorado, USA.   

“El Chapo” stod også bag en smuglertunnel mellem USA og Mexico, som blev opdaget tilbage i 1990. 

Smuglerne havde anlagt spor i tunnelen. Ritzau Scanpix