Viborg og Randers deler i jævnbyrdig forårspremiere

Sport

Thomas Dalgaard og Viktor Lundberg scorede målene, da Viborg og Randers spillede 1-1 i en jævn forårspremiere.

Der var ét point til forårskontoen for både Viborg FF og Randers FC, da de jyske kombattanter søndag spillede 1-1 i Viborg i et opgør, der spillemæssigt - især før pausen - var noget på det jævne.

Thomas Dalgaard bragte Viborg foran 1-0 efter 57 minutter, da han tog en lang pasning til sig og lobbede bolden over Randers-keeper Peter Friis-Jensen. Superligatopscorerens 13. sæsontræffer.

Føringen holdt dog mindre end 10 minutter for hjemmeholdet, som måtte se svenske Viktor Lundberg vende rundt i feltet og sparke udligningen i nettet efter oplæg af debutanten Kasper Fisker.

Remisen placerer begge de jyske mandskaber som en del af Superligaens bredde og meget tætte midterfelt, hvor ingen på nogen måde kan føle sig i sikkerhed fra den truende nedrykningsstreg.

Både Viborg FF og Randers FC havde nye chefer på sidelinjen i forhold til efteråret. Hos værterne har den tidligere Brøndby-træner Auri Skarbalius afløst knæskadede Ove Christensen.

Og gæsterne havde Thomas Thomasberg som vikarierende cheftræner for Colin Todd, der snarest muligt skal igennem en bypass-operation. Hvorefter der venter ham cirka en måneds restitutionsperiode, inden han igen kan stå i spidsen for holdet.

Hverken Thomasberg eller Skarbalius har dog umiddelbart ændret væsentligt på hverken formationen - der for begge holds vedkommende fortsat er 4-4-2 - eller stilen, der for begge stadig hovedsageligt er direkte og med stor fysisk tilstedeværelse.

Det gav en forholdsvis jævn og låst første halvleg med meget få åbne muligheder. Tættest på et åbningsmål var Viborg i et par omgange, men Randers-keeper Peter Friis Jensen klarede med fine redninger.

Anden halvleg var straks mere livlig, og gæsterne havde en friløber ved Nicolai Brock-Madsen og et hovedstød på overliggeren ved Kasper Fisker, inden der altså kom gang i målscoringen efter en lille times spil foran 4546 tilskuere i Viborg.

/ritzau/