Tyveknægte kører af sted med seks svævefly

En svæveflyveklub har fået stjålet seks svævefly fra en hangar i Aars. De er muligvis bragt ud af landet.

Det var et noget usædvanlig udbytte nogle tyveknægte gik efter, da de i løbet af ugen begik indbrud ved Aars i Himmerland.

Fra Aviator Aalborg Svæveflyveklub blev der stjålet seks svævefly, der hver især koster mellem 250.000 og 800.000 kroner.

Flyene var pakket ned i transportcontainere. Dem har gerningsmændene brudt op og fjernet flyene, som de så er kørt væk med på et "ukendt transportmiddel", som det hedder i en pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi.

- Selv om de er pakket til transport, så er de syv til ni meter lange, så de har skullet bruge noget meget stort til at køre dem væk, siger politikommissær Preben Møller fra lokal efterforskning Himmerland til Ritzau.

Det bemærkelsesværdige tyveri er sket på et tidspunkt fra mandag aften til tyveriet blev opdaget torsdag formiddag.

Flyene er formentlig bragt til udlandet, da markedet for stjålne svævefly i Danmark er meget begrænset.

- Der er jo en del klubber rundt om i landet, men det vil jo lynhurtigt spredes, at en klub har fået stjålet seks fly. Så det vil være alt for risikabelt at prøve at sælge dem i Danmark, forklarer Preben Møller.

- Så min umiddelbare vurdering er, at de er fragtet ud af landet, fortsætter han.

Politiet vil meget gerne høre fra folk, som måtte have bemærket usædvanligt store sættevogne eller andre transportkøretøjer i området i ugens løb.

/ritzau/