Eurokrisen er ikke ovre, og de europæiske regeringer må tage fat ved rødderne, når de gennemfører reformer, siger lederen af den tyske forbundsbank, Jens Weidmann, der tilføjer, at Frankrigs reformbestræbelser synes at være gået skævt.
- Krisen er ikke ovre, selv om der har været roligt på finansmarkederne på det seneste, siger Weidmann, som er med i Den Europæiske Centralbanks bestyrelse.
Den tyske centralbankchef, der tirsdag holdt pressekonference i Frankfurt, blev spurgt om reformkursen i Italien og Cypern og svarede så, at "reformkursen i Frankrig er gået skævt."
Weidmann siger, at Tysklands økonomi stadig er god, trods vanskeligheder i mange af de europæiske lande.
- Den tyske økonomi er strukturelt set i god form, men tilliden er svækket af krisen i eurozonen, hvilket er den største risiko for genopretningen af økonomien, siger centralbankchefen og tilføjer:
- Kun en del af den tabte tillid er genvundet.
Et nyt parti, der kalder sig Alternativ for Tyskland, er opstået forud for forbundsdagsvalget til efteråret. Det domineres af tidligere eller nuværende professorer i økonomi, som går imod forbundskansler Angela Merkels linje omkring eurozonen.
- Vi mener, at Merkel tager fejl, når hun siger, at der ikke er noget alternativ til at hjælpe problemfyldte lande som Grækenland og Irland, siger en af partiets stiftere, Konrad Adam, der tilføjer, at "den politiske elite gør eurozonen hellig."
En nylig måling i nyhedsmagasinet Fokus viser, at en ud af fire tyskere kan forestille sig at stemme for et parti, som ønsker at få forbundsrepublikken ud af eurozonen.
/ritzau/Reuters