En mail til de tyrkiske myndigheder giver onsdag en straf på otte måneders fængsel til en tyrkisk kvinde fra Nordsjælland.
Østre Landsret har fundet kvinden skyldig i at have hjulpet den tyrkiske efterretningstjeneste til at virke på dansk jord.
En sen nat i august 2016 sendte hun mailen med navnene på 15 personer til myndighederne i Ankara. De blev hængt ud for at tilhøre Gülen-bevægelsen, som er i opposition til Erdogan-styret.
Mailen blev sendt kort efter et mislykket kupforsøg. På listen var blandt andre nogle af kvindens familiemedlemmer, naboer og lærere på en skole.
Dermed forsøgte hun at overtræde den såkaldt milde spionageparagraf i straffeloven, fastslår et flertal af dommerne i landsretten.
Straffen er skærpet i forhold til den dom, som Retten i Hillerød tidligere har afsagt. Den lød på seks måneders fængsel.
Men halvdelen af de otte måneder er gjort betinget på grund af et alt for langsommeligt retsvæsen.
Østre Landsret besluttede først at sætte sagen i kalenderen to et halvt år efter byrettens dom, og denne forsinkelse resulterer altså i en formildelse af straffen.
Hun kompenseres også på den måde, at hun slipper for at betale salæret til sin forsvarer.
I landsretten talte specialanklager Henrik Aagaard for at få kvinden, der har boet næsten 30 år i Danmark, udvist. Men det er retten ikke enig i. I stedet er det blevet til en betinget udvisning.
Kvinden sidder med en tolk ved sin side i retten. Hun er uddannet sosu, men er for tiden sygemeldt.
Hendes mail sluttede med disse ord: "Må gud sørge for at forræderne ikke får nogle muligheder".
Men det var blot en lidt storladen muslimsk sætning, har kvindens forsvarer, advokat Erik Matthiesen, sagt i retten.
Mailen var stilet til en politienhed, der beskæftiger sig med cyberkriminalitet, og dermed var det slet ikke bevist, at hun faktisk havde hjulpet den tyrkiske efterretningstjeneste MIT, eller at det var det, hun ønskede at gøre, sagde han, da han argumenterede for frifindelse.
At kvinden senere skrev endnu en mail direkte til præsident Recep Erdogan og indledte med ordene "Min kære præsident", har ikke noget med sagen at gøre, mente forsvareren.
Efter dommen har han ingen kommentarer. Det har til gengæld anklageren.
- Dommen er med til at afklare rækkevidden af 108 i straffeloven, siger han med henvisning til den sjældent anvendte bestemmelse. Også en enkeltstående handling kan være strafbar, fastslår han.
/ritzau/