En dag sagde jeg til min datter, 'jeg gider ikke på arbejde i dag'. Det sagde du også i går, svarede hun så.
- Det var et wake up call, fortæller Camilla Nehls til DR Nordjylland.
Arbejdspresset, både fysisk og psykisk, var for hårdt på jobbet i den private ældrepleje. 31. december 2016 sagde hun op.
En ny undersøgelse fra analyseinstituttet KORA viser, at mere end halvdelen af de ansatte i den private hjemmepleje går med tanker om at sige op.
Inden aalborgensiske Camilla Nehls sagde op, havde hun haft 10 år i både den private og kommunale pleje. Hun havde mærket presset ved arbejdet begge steder. Men i det private var der ifølge hende ikke tid til pauser eller socialt samvær.
- Det var ensomt. Der var ikke noget kollegialt i det, som man jo har brug for som menneske - især i vores branche, siger Camilla Nehls.
Ifølge undersøgelsen fra KORA har 43 % af de adspurgte private hjemmeplejere følelsen af, at de har for meget at lave. Den følelse sidder 27 % med i den kommunale pleje.
Når Camilla Nehls eksempelvis skulle ud for at hjælpe en ældre dame af med støttestrømperne, kunne hun kun have fem minutter til opgaven, inden hun skulle videre. Den pressede tid gik ifølge Camilla Nehls ud over både borgere og hendes eget humør.
- Vi kommer ind i de her borgeres hjem, og vi skal også se menneskene bag. Det er kunsten i vores branche. Tit er vi måske de eneste, der kommer på en dag, og så kan jeg ikke bare være der i fem minutter og så sige 'Farvel, Fru Hansen.', siger hun.
Camilla Nehls' oplevelser i den private branche stemmer et stykke hen ad vejen overens med resultaterne af KORAs undersøgelse af plejeområdet. Og for nordjyden blev det altså for meget.
- Jeg kunne ikke være det bekendt overfor mig selv, min datter, min kæreste og slet ikke over for mine borgere, siger hun til DR Nordjylland.