Tømreren Helga ryster på hovedet af Troels Lunds forslag: "Det er jo umuligt"

Helga Mathiassen er ikke begejstret for regeringens nye dagpengeudspil. (Foto: Foto: PN/Arbejderen)

Regeringens dagpengeudspil, bekymrer tømrer Helga Mathiassen. 300 af hendes kolleger i tømrerfaget i København står nemlig uden job, og de har ikke nødvendigvis mulighed for at rejse til andre landsdele for at komme i arbejde.

Hvis det står til regeringen, skal ledige fremover være langt mere mobile og villige til at bevæge sig rundt i hele landet for at komme i job, fordi der, ifølge udspillet, mangler arbejdskraft i nogle landsdele.

Regeringen vil kræve at ledige er villige til at rejse landet tyndt - uanset transporttid. 

Men det er urimeligt at bede om, mener tømrer og en del af tømrernes brancheklub i København under forbundet BJMF, Helga Mathiassen.

Hun er selv i arbejde som tømrer, men 300 af hendes tømrerkolleger i København står uden arbejde, og de kan ikke bare rejse land og rige rundt for at komme i job, forklarer Helga Mathiassen.

- Jeg har selv et lille barn derhjemme. Man er rigeligt væk hjemmefra, når man går på arbejde 37 timer om ugen. Det er jo umuligt at pendle til den anden ende af landet, hvis man har små børn, eller hvis man har nogle vigtige aktiviteter i privatlivet, siger hun.

Politikerne har ikke tænkt konsekvenserne igennem

Helga Mathiassen har fuld tillid til, at stort set alle i Danmark gerne vil arbejde og bidrage til samfundet, derfor mener hun også, at det er dybt problematisk, at man vil tvinge folk til at tage arbejde som er umuligt for dem, eller som tvinger dem til at opgive at have et privatliv, forklarer hun.

- Selvfølgelig skal alle bidrage til fællesskabet ved at tage et arbejde, men vi er jo ikke sat på denne jord for at arbejde som hovedformål. Vi lever jo for at have et liv. Det synes jeg regeringen har glemt, siger hun.

Hun sætter spørgsmåltegn ved, hvorvidt regeringen har gennemtænkt, hvilke konsekvenser det kan have for ledige og deres familier.

- Vores dagpengesystem er til for, at vi ikke går på røven, når vi er arbejdsløse, og at vi ikke bliver tvunget ud i nogle umulige situationer, hvis vi mister vores arbejde, afslutter hun.

Hvis du selv er ledig og bekymret for at skulle rejse til den anden ende af landet for at komme i job, hører vi meget gerne fra dig, hvis du har lyst til at medvirke i en artikel. Skriv til tip@avisen.dk