Svensk politi har fundet flere våben på den skole i Örebro, hvor et skyderi har kostet mindst 11 mennesker livet.
Til det svenske medie Expressen siger Niclas Hallgren, viceregionspolitichef i Bergslagen, at der er tale om geværer.
- Vi har fundet flere våben inde på skolen. Jeg kan ikke svare på, om de alle har været affyret, eller hvorvidt de er blevet fundet samme sted eller forskellige steder på skolen.
- De fundne våben kalder vi langvåben eller geværer. Det er ikke håndvåben, siger han.
Viceregionspolitichefen siger ikke, hvor mange våben der er blevet fundet på skolen efter skyderiet, der skete tirsdag på Campus Risbergska. Skolen ligger omkring 200 kilometer vest for Stockholm og tilbyder undervisning til voksne og unge.
Mediet SVT har skrevet, at den formodede gerningsmand brugte et jagtvåben. Ifølge mediets oplysninger havde han en våbentilladelse.
Expressen skriver, at våbnene fundet på skolen alle kræver våbentilladelse, og at de tilhører samme person. Det fremgår ikke, om der er tale om den formodede gerningsmand.
Flere svenske medier har sat navn på den person, der formodes at have stået bag skyderiet. Ifølge medierne er der tale om 35-årige Rickard Andersson, som skal have skudt sig selv, før politiet ankom.
Aftonbladet har skrevet, at Andersson selv har været indskrevet på den kommunale voksenuddannelse, hvor skyderiet fandt sted.
De svenske myndigheder har ikke bekræftet de oplysninger.
Skyderiet er sket efter en årrække, hvor skudepisoder i det svenske bandemiljø er taget til. Den formodede gerningsmand menes ikke at have bandeforbindelser og er ikke kendt af politiet i forvejen.
Sagen fra Örebro er dog alligevel blevet en del af debatten om sikkerhed og personfarlig kriminalitet i Sverige.
Torsdag morgen siger Magdalena Andersson, partileder i oppositionspartiet Socialdemokraterna, at der "åbenlyst" er for mange våben i omløb i landet.
Fra Liberalerna, som sidder i regering, lyder det, at sikkerheden skal skærpes på skoler.
Skoleminister Lotta Edholm siger til Sveriges Radio, at skoler ikke bør have ulåste døre.
- I dag har vi skoler, som fortsat er for åbne for omverdenen. Jeg mener, at skoler - præcis som de fleste andre arbejdspladser - skal være aflåste, og at det er rektoren, der bestemmer, hvem der har adgang, siger hun.
/ritzau/