Sidste år gik 12,8 milliarder kroner, hvilket svarer til 29,7 procent af folkeskolens bruttoudgifter til specialundervisning. Det betyder, at 84.000 danske skoleelever, der har svært ved at læse eller skrive har fået specialundervisning.
Tallene kommer fra en rapport, som regeringen har fået lavet af Deloitte Business Consulting, og de skræmmer undervisningsminister Tina Nedergaard (V).
Hun vil nu have de fagligt svage elever tilbage til klasserne.
"Det er for mange elever, der hives ud af det fælles rum, som en skoleklasse udgør. Det er i fællesskabet, at de personlige og faglige kompetencer udvikles," siger Tina Nedergaard til Berlingske Tidende.
Hun henviser til, at det bliver brugt langt færre penge på specialundervisning i vores nordiske nabolande.
"I Finland og Sverige udskilles langt færre elever til specialundervisning. Vi skal ikke flytte alle eleverne fra specialskolerne over i almindelig undervisning i morgen. Men jeg er fast besluttet på, at udviklingen skal bremses. Den politiske vilje hos regeringen og kommunerne er der - nu skal vi i gang," siger Tina Nedergaard.
Det får professor Niels Egelund fra DPU til at understrege, at hvis det sker, bør børnene modtage kvalificeret undervisning og støtte.
"Det er en udfordring, og det kræver, at barnet får kvalificeret støtte. Hvis man ikke gør det ordentligt, går det helt galt. Der skal være mere støtte end de maksimalt seks timer om ugen, man normalt giver," siger han.