Frustreret Berlau: Arbejdsgivernes beregninger er virkelighedsfjerne
Formand for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Beran Berlau (Foto: Pressefoto: Dansk Socialrådgiverforening)
Dansk Socialrådgiverforening kalder DAs udregninger for virkelighedsfjerne.

Ifølge udregninger fra Dansk Arbejdsgiverforening vil et farvel til den betalte frokostpause i det offentlige betyde, at der skal bruges, hvad der svarer til, 46.000 færre ansatte på fuld tid i kommuner, regioner og staten: Ansatte, som på blot otte år vil flytte over i private virksomheder.

Professor i økonomi mener dog, at det kan tage helt op mod 20 år at få de 46.000 arbejdere fra det offentlige over i private virksomheder. Dermed skaber han tvivl om Dansk Arbejdsgiverforenings udregning.

Viceadministrerende direktør fra DA, Pernille Knudsen, afviser kritikken:

- Det er et regnestykke der svarer til mange andre af den type udbudsregnestykker. Hvis det var urealistisk, ville vi jo ikke gå ud og sige det, siger hun til Avisen.dk.

Metaltræthed i regnemodeller

Hos Dansk Socialrådgiverforening giver man ikke meget for regnedrengenes modeller, og mener, at man i stedet bør have en faglig vurdering af, hvordan arbejdet rent faktisk foregår ude i virkeligheden:

- Det er en virkelighedsfjern model, som er meget excel-præget. Jeg fornemmer, at der er en eller anden form for metaltræthed i samfundet, der gør, at man bare ikke gider de der modeller mere, som spyttes ud af en eller anden regnemaskine. De passer jo stort set ikke på den virkelighed, vi lever i, siger formand for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Beran Berlau.

Fastholder regneresultater

Hos Dansk Arbejdsgiverforening vil man ikke give noget konkret bud på, hvordan jobbene i den private sektor skal dækkes, men mener, at det kan ske ved en naturlig vandring.

Problemet er dog, at det kan betyde, at det offentliges regnedrenge selv skal til at lægge brosten i landets anlægsvirksomheder, hvis de vil have arbejde i den private sektor. Der er nemlig ingen garanti for, at de private virksomheder efterspørger de offentligt ansattes kvalifikationer i det tempo, som Dansk Arbejdsgiverforening tror på.

Pernille Knudsen fastholder dog, at regnestykket holder vand.

- Det er et realistisk regnestykke, siger hun.

via Listen To News