Vil fjerne betalt frokostpause: Økonom sår tvivl om arbejdsgivernes tal
Det kan tage meget længere for landets pædagoger at finde job i det private erhvervsliv, end Dansk Arbejdsgiverforenings regnemaskiner vurderer. (Foto: Foto: Morten Germund, Scanpix)
Dansk Arbejdsgiverforening mener, at afskaffelsen af en betalt frokostpause i det offentlige kan skabe 46.000 nye job i den private sektor på kun otte år. Der kan dog gå helt op til 20 år, mener professor

Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening vil et farvel til den betalte frokostpause i det offentlige skabe 46.000 nye job i den private sektor frem mod 2025. Men den tidshorisont kan være svær at overholde.

Sådan lyder det fra professor Bo Sandemann Rasmussen ved Aarhus Universitet, der mener, at det kan tage helt op mod 20 år, før de 46.000 er flyttet fra offentlige til private job.

- Der findes ikke eksempler på tidligere øvelser, som man kan sammenligne med, så det er meget usikre beregninger, men det er ikke anderledes, end at ministerierne laver lignende modeller, når der skal laves reformer, siger Bo Sandemann Rasmussen, professor på institut for økonomi på Aarhus Universitet, og fortsætter:

- Det er meget svært at sige, om vi kan få alle 46.000 igennem på otte år. Det kan tage alt mellem 5 til 20 år, men det er så bred en vifte af job, der skal findes, at jo længere periode, der er tale om, jo mere sandsynligt bliver det også, siger Bo Sandemann Rasmussen.

via Listen To News