"Vores børn ville have godt af at blive hentet tidligere," siger forældrene samstemmende foran børnehaven Andedammen i København.
Det samme viser en rundspørge, som Avisen.dk har fået lavet.
Avisen.dk er taget ud for at se, hvordan det i virkeligheden er, når børn bliver hentet i børnehaven.
16:00
Avisen.dk's udsendte medarbejder er placeret foran indgangen til daginstitutionen Andedammen i København.
Forældre halser ind efter deres børn, mens andre forvirret kommer ud af børnehaven med grædende børn. Nogle har slået sig, andre skriger bare af træthed.
16:03
Marianne Andersen og Christian Michelsen er i gang med at gøre klar til at cykle hjem med deres rollinger. De er helt rolige, mens børnene bliver spændt fast i en cykelvogn.
"Vi vil jo altid gerne have lidt mere af det hele, men det er svært, når man også skal på job, men jeg ville helst hente mine børn omkring kl. 15," siger Marianne Andersen, mens hun smiler.
Øjeblikke efter er de cyklet hjem til madlavning og børnetime.
Læs også: Mor kommer for sent med dårlig samvittighed
16.08
Ved siden af indgangen på den anden side af et højt hegn, begynder nogle børn at kravle op i et legestativ. De begynder utålmodigt at spejde efter deres forældre.
16.12
Jakob Weidlich smækker en bildør efter sig og går målrettet mod indgangen til børnehaven.
"Mine børn er trætte, når de først bliver hentet efter kl. 16, men der er ikke så meget at gøre ved det, for det skal også hænge sammen med ens arbejde. Så det er en utopi at gøre det anderledes, for det vil simpelthen ikke kunne fungere," fortæller Jakob Weidlich.
Fem minutter senere kører han afsted med to trætte unger.
16.18
En kvinde lunter mod den høje indgangsdør, der hindrer, at børnene kan stikke af.
"Jeg har simpelthen ikke tid nu - jeg skal hente mit barn," siger kvinden til Avisen.dk, alt imens hun går ind.
16.23
Efter et par minutters tavshed på parkeringspladsen, kommer den 28-årige Camilla Hammershøi ud med sin tre-årige datter, Selma.
Camilla Hammershøi er selvstændig med egen forretning og har for nylig ændret sine åbningstider, så hun kan hente Selma tidligere - men Selma bliver alligevel tidligst hentet mellem kl. 16 og 16.30.
Hun ville rigtig gerne kunne hente Selma endnu tidligere, men det er ikke muligt.
"Som det er nu, så skal vi jo bare hjem og sørge for aftensmad, og så er Selma jo rigtig træt. Det ville skabe et større overskud hos os begge, hvis jeg kunne hente Selma tidligere," fortæller Camilla Hammershøi.
16.28
Selma og Camilla Hammershøi tager hjem. Det er tid til at lave mad, før Selma skal puttes. Og bagefter, så står Selma op til endnu en dag i børnehaven.
Læs også: Flere børn græder, når mor og far henter
Her er pædagogisk konsulent John Halses 13 gode råd til at hente bedre:
- Slip arbejdet mentalt, når du går hjem og sluk mobilen.
Stop lige lidt op og tag en pause, inden du går ind i børnehaven.
Tænk: "Nu handler det om mit barn".
- Styr ikke dine tanker, men din adfærd. På den måde kan du holde tanker om det seneste skænderi med kollegaen på afstand.
- Flå aldrig barnet ud af børnehaven.
- Sørg for at have en sætning og en handling parat, når du møder dit barn, der viser dit nærvær. Sæt dig ned på hug, se barnet i øjnene og spørg: 'Hvordan har din dag været?'.
- Kommuniker tydeligt. Spørg ikke: "Vil du med hjem?". Det er i virkeligheden ikke noget valg, for barnet skal med hjem. Så sig hellere: "Nu skal vi to hjem."
- Lad dig ikke stresse af pædagoger, der gerne vil hjem. Brug hellere fem minutter mere på at komme godt ud ad døren. Hvis du får afværget en konflikt med barnet, kommer du også hurtigere hjem.
- Tænk på, at dit barn også har haft en aktiv dag og er træt. Børn er dagligt på hårdt socialt arbejde, fordi de skal lære en helt masse nye sociale evner. De leger ikke kun - de arbejder.
- Sæt en grænse. Du kan ikke blive hængende i børnehaven, selv om dit barn rigtig gerne vil gøre sandslottet færdigt.
Sig fx: "Det ser ud til, at du har det rigtig sjovt. Det kan du fortsætte med i morgen." Hvis dit barn stadig holder fast, så sig: "Det er ærgerligt, at du må slutte nu, men du kan heldigvis fortsætte i morgen."
- Skæld ikke ud. Styr dit tonefald. Sig ikke: "Du kan ikke fortsætte. Kom så ud af døren med dig." Det lægger op til konflikt.
- Køb kun ind med børn, hvis du kan mærke, at du har overskud til det. Det tager længere tid.