Københavns Politi er opmærksomme på flere adresser i København som følge af lørdagens krigskonflikt i Israel.
Det oplyser Københavns Politi til TV 2 Kosmopol.
- Vi følger situationen tæt, siger vagtchef Espen Godiksen til TV 2 Kosmopol.
Han vil dog ikke afsløre om politiet allerede har hævet beredskabsniveauet ved blandt andet Israels ambassade og synagogen i København.
- Vi er opmærksomme på situationen. Men med hensyn til vores sikkerhedsniveauer, så kommer ikke offentligt ud med noget, siger vagtchefen.
Lørdag morgen angreb Hamas-bevægelsen Israel. USA, EU og Israel betegner gruppen som en terrororganisation.
Det har fået Israels premierminister Benjamin Netanyahu til at udtale, at Israel "er i krig".
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) fordømmer Hamas-bevægelsens angreb på Israel og kalder angrebet for terrorisme.
- Jeg fordømmer på det kraftigste Hamas' angreb på Israel her til morgen. Vi skal stå fast sammen mod terrorisme. Mine tanker er hos ofrene, deres familier og hele Israel, skriver han på det sociale medie X.
Også statsminister Mette Frederiksen (S) har reageret. Hun skriver på det sociale med X, at hun på det kraftigste fordømmer Hamas' angreb mod Israel.
- Jeg fordømmer på det kraftigste de store angreb mod Israel og tager afstand fra terrorisme i alle former. Mine tanker går til ofrene og deres familier, skriver hun.
Mindst 20 israelere meldes dræbt og over 500 såret ved angrebet.
Fakta om Hamas-bevægelsen
- Hamas-bevægelsen blev dannet i 1987 under den palæstinensiske opstand mod Israel. Bevægelsen kæmper mod det, den ser som samfundets drejning mod Vesten og væk fra Islam.
- Oprindeligt ønskede gruppen en tilbagevenden til et rent islamisk samfund, hvor hovedfjenden er staten Israel. Gruppen ønsker Israels magt over og besættelse af "Palæstina" fjernet.
- Hovedsageligt kommer Hamas' medlemmer fra Gazas flygtningelejre og blandt personer, der er blevet fortrængt af Israels besættelser.
- Siden 2007 har Hamas og andre militante grupper udkæmpet adskillige krige med Israel.
- I 2017 blev Hamas' formulerede målsætning ændret til en mulighed for etablering af en midlertidig palæstinensisk stat på Vestbredden og Gaza-striben inden for grænserne fra før krigen i 1967.
- Det vil dog kræve en "befrielse af hele Palæstina". Derfor vil Hamas føre krig mod "zionismen", som den holder ansvarlig for "besættelsen".
- Zionismen er den politiske bestræbelse på at sikre jødernes tilbagevenden til det, jøderne betragter som Det Hellige Land.
- Hamas havde tidligere formelle bånd til Det Muslimske Broderskab, men gruppens ledere siger nu, at de bånd er blevet afbrudt.
- Både USA, EU og Israel betegner Hamas som en terrororganisation.
Kilder til fakta: NTB, Kristeligt Dagblad og Ritzau