En feriedag på ski kan hurtigt forvandle sig fra et eventyr på pisten til et mareridt med brækkede ben og uoverskueligt store regninger.
Derfor er det vigtigt, at man forbereder sig godt, inden man rejser på skiferie, som titusinder af danskere vil gøre over de kommende uger.
Kodeordet er forsikringer.
"Inden man tager af sted, skal man tjekke, at man har styr på sine forsikringer. Er du i tvivl, så ring til dit forsikringsselskab. Ellers kan man ende med regninger på tusindvis eller endda hundredtusindvis af kroner," siger Riccardo Krogh Pescatori, der er konsulent i Forsikring og Pension.
Det handler både om rejseforsikring, hjemtransport, bilforsikring og ansvarsforsikring.
"Hvis man brækker benet og skal fragtes hjem, så kan det blive meget dyrt, hvis man ikke har dækket hjemtransporten. Men det kan også ende med store regninger, hvis du kører ind i en på pisten og han kommer til skade - og du ikke har en ansvarsforsikring," siger han.
Størrelsen på regningen kan variere meget, afhængigt af skaden og hvad der er sket.
"Hvis man brækker benet, kan man nemt komme ud i at skulle betale for et ekstra sæde i flyet hjem, så man måske skal slippe med 15.000 kroner. Men en ledsaget sygetransport koster snildt fra 150.000 kroner," fortæller Riccardo Krogh Pescatori.
Turen til pisterne i Alpe d'Huez ender dog for de fleste uden skader - men der kan også komme pludselige hændelser i Danmark, hvor rejseforsikringen er rigtig god at have, så budgettet ikke skrider.
"Hvis man for eksempel får sneskader i husets kælder, eller ens mor bliver indlagt akut med kræft, så kan man bruge forsikringen til at komme hurtigt hjem til Danmark. Hvis man ikke har den, så skal man jo selv betale for transporten," fortæller han.
Et godt tip er også at tjekke www.rejseforsikringsmaaler.dk , inden man tager af sted. Her kan man læse mere om, hvilken slags forsikring man har brug for, afhængigt af hvor man rejser hen.