Hvis en medarbejder i Skat har leveret interne oplysninger til kriminelle bagmænd, har de kriminelle fået værdifulde oplysninger serveret på et sølvfad.
Det mener Lars Bo Langsted professor i erhvervsjura, efter at Bagmandspolitiet ifølge Weekendavisen, har sigtet en medarbejder i Skat for medvirken til bedrag med refusion af udbytteskat.
En afsløring, der ifølge Lars Bo Langsted er "ganske opsigtsvækkende".
- Det vil være en stor fordel at have en insider, der kan fortælle, at her er Skats kontrol særlig svag. Fordi det er netop nogle af Skats erhvervshemmeligheder. Det er klart, at det er guld værd, sådanne oplysninger, siger han.
Selv om der tidligere har været sager om eksempelvis politimænd og toldere, der har medvirket til lovbrud, er svindelsagen i Skat ifølge ham i en helt anden liga.
- Det her er i en størrelsesorden, der ikke lader sig sammenligne, lyder det.
Sagen kom i medierne, da Skat i august sidste år anmeldte formodet svindel med refusion af udbytteskat på 6,2 milliarder kroner til Bagmandspolitiet.
Beløbet blev senere øget til 9,1 milliarder kroner, og ifølge Weekendavisens oplysninger kan det stige med yderligere 2,5 milliarder kroner.
Avisen skriver også fredag, at Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), også kendt som Bagmandspolitiet, har sigtet en medarbejder i Skat, hvilket er blevet meddelt Folketingets skatteudvalg.
Endnu er der ikke flere oplysninger om, hvordan medarbejderen skulle have svindlet, og der er heller ikke tidligere sager som denne, man kan sammenligne med, lyder det fra Lars Bo Langsted.
/ritzau/