Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Efter flere års usikkerhed og uro på grund af retssagerne om DIS-ordningen, er der nu igen tegnet hovedoverenskomst for navigatører. Det skete på et møde i dag, hvor der blev indgået overenskomst mellem Danmarks Rederiforening og Dansk Metal.
Formand for Danmarks Rederiforening, Claus V. Hemmingsen, glæder sig over resultatet, der er udtryk for en klar opbakning fra Dansk Metal til DIS-ordningen som fundamentet for konkurrencedygtig dansk skibsfart.
"Med dagens aftale retter vi op på en uholdbar situation med generel usikkerhed efter fire år uden hovedoverenskomst for navigatører. Danmarks Rederiforening har derfor taget initiativ til at tegne overenskomst med Dansk Metal. Nu vender vi bladet til et nyt kapitel, så der igen kommer ro om DIS-ordningen og erhvervet", siger Claus V. Hemmingsen.
Danmarks Rederiforening og Dansk Metal har allerede i dag et professionelt samarbejde, hvilket har resulteret i seks overenskomster, hvoraf de seneste er blevet fornyet den 22. februar 2016.
I den kommende tid vil Danmarks Rederiforening og Dansk Metals forhandlere mødes for at færdigforhandle de tekniske aspekter af overenskomsten. Formand i Dansk Metal Claus Jensen udtaler i den forbindelse:
"Det er uholdbart, at så stort et jobområde står uden overenskomst. Fundamentet for det danske arbejdsmarked er aftalesystemet, og det gælder selvfølgelig også for Det Blå Danmark. Derfor har vi indgået en ny hovedoverenskomst for navigatører med Danmarks Rederiforening for at støtte op om den danske model og sikre ro og tryghed om et vigtigt erhverv", siger Claus Jensen.
For yderligere kontakt:
Claus Jensen, formand i Dansk Metal via pressechef Jens Dissing Munk, telefon 30178874
Claus V. Hemmingsen, formand i Danmarks Rederiforening via direktør for kommunikation Jakob Ullegård, telefon 51156008
Om DIS-ordningen:
Dansk Internationalt Skibsregister (DIS) blev indført i 1988 for at stoppe udflagningen af danske skibe, hvilket lykkedes. DIS giver adgang til såkaldt sømandsbeskatning for de danske redere med nettolønninger for de sejlende, og hvor rederierne gives mulighed for at ansætte søfarende, der anses for at have bopæl udenfor Danmark, på lokale og dermed internationalt konkurrencedygtige lønvilkår. Der er over 650 dansk registrerede skibe, og de beskæftiger cirka 17.000 søfolk, hvoraf knap halvdelen er danske.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.