Direktøren for Mexicos efterforskningsagentur, som leder sagen om 43 mexicanske lærerstuderende, der forsvandt i 2014, er trådt tilbage.
Det oplyser statsadvokat i landet Arely Gomez ifølge nyhedsbureauet AFP.
Fratrædelsen sker knap to uger før toårsdagen for de mange studerendes forsvinden 26. september 2014 nær byen Iguala.
Statsadvokat Gomez siger, at han anerkender den indsats, som direktør for landets efterretningsagentur Tomas Zeron har leveret i sin tid på posten.
I erklæringen fra anklagemyndigheden bliver det ikke forklaret yderligere, hvorfor Tomas Zeron har valgt at træde tilbage. Forældre til de forsvundne studerende har dog længe opfordret ham til at gøre det grundet Zerons ageren i sagen.
I april i år indledte anklagemyndigheden i Mexico en intern undersøgelse af Tomas Zerons håndtering af et muligt gerningssted i sagen.
En embedsmand fra regeringen oplyser til nyhedsbureauet AFP, at denne undersøgelse fortsat er i gang.
Den interne undersøgelse blev iværksat, efter at eksperter havde sat spørgsmålstegn ved fundet af et forkullet knoglefragment i en flod i oktober 2014. Knoglefragmentet blev knyttet til en af de 43 forsvundne studerende.
Tomas Zeron valgte at undlade at rapportere fundet skriftligt. Det gik ifølge eksperterne fra Inter-American Human Rights Commission "imod internationale standarder for efterforskning".
Zeron har nægtet enhver forseelse.
Det viste sig senere, at knoglen tilhørte en af de studerende. Det er den eneste af de 43 studerende, hvis rester er blevet endeligt identificeret.
Ifølge de mexicanske myndigheder blev de studerende bortført af korrupte politifolk, som overlod dem til narkokartellet Guerreros Unidos, som så angiveligt dræbte dem.
Eksperter har gentagne gange sået tvivl om regeringens påstand om, at narkokartellet brændte ligene på en losseplads, før kriminelle fra kartellet kastede ligresterne i en flod.
Der er aldrig fundet dna-spor efter dem på den losseplads, hvor de skulle være blevet brændt. Og desuden ville det tage mindst 60 timer at brænde ligene op. Det skete dog ifølge regeringen på kun 16 timer.
Sagen er aldrig blevet opklaret.
/ritzau/
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.