Der er bred enighed blandt de politiske partier om at reformere fleksjobordningen.
Men politikerne glemmer at tage hensyn til de mennesker, som bliver ramt.
Det mener 47-årige Claus Jansson, som er fleksjobber fra Greve.
"Der blev sagt, at reformen ikke ville ramme os, som har allermindst. Men det gør den jo," siger han.
Bundet til jobbet
Claus Jansson er bekymret for fleksjobreformen på en lang række områder. Mest af alt frygter han dog, hvad der sker, hvis han mister sit nuværende job.
"Hvis jeg mister mit job, er det yderst usikkert, om jeg kan få et nyt fleksjob, fordi det offentlige tilskud til virksomhederne bortfalder. Samtidig vil jeg miste flere tusind kroner i pension. Så spørgsmålet er, hvad jeg så skal leve af, når jeg bliver ældre," siger han.
Claus Jansson er medlem af 3F og fleksjobber som chauffør og lagermedhjælper hos virksomheden Krøger, der laver fugepistoler.
I 2005 begyndte hans sygdom, da han blev ramt af nedslidning, angst og flere blodpropper efter et langt arbejdsliv. Claus føler sig dog heldig. Allerede året efter blev han af Greve Kommune godkendt til fleksjob, og fandt hurtigt job i en lokal virksomhed.
Her arbejdede han af to omgange indtil foråret, hvor han på grund af en sparerunde blev opsagt. Men blot 14 dage senere fik han sit nuværende job.
Står først, når der fyres
Men fremtiden er usikker. Som fleksjobber står man nemlig altid forrest i køen, når chefer skal afskedige, mener han.
"Sådan er det bare. Når en arbejdsgiver skal planlægge og organisere, så er det altså lettere at regne med en ansat, som kan arbejde overalt i virksomheden og ikke har de begrænsninger, som jeg eksempelvis har," siger han.
Derfor er han ikke i tvivl om, at forringelserne af fleksjobordningen en dag vil ramme ham.
"Både min kone og jeg har en lav indtægt, så vi frygter da helt klart, når vi bliver ramt," konstaterer han.
Claus Jansson mener, at hvis politikerne død og pine skal lave en fleksjobreform, så bør den ikke virke bagudrettet, men kun for nye mennesker på ordningen.
"Jeg føler mig simpelthen ramt på mine rettigheder som samfundsborger. Vi er 70.000, som nu bliver smidt ud på dybt vand," siger han.
Claus Jansson har skrevet en kronik i Kristeligt Dagblad om sin modstand mod fleksjobreformen. Læs den her.