Mette F. med nyt politisk signal: Overvejer krav om mindste bemanding i vuggestuer

- Man kan ikke lave relations-arbejde med 12 vuggestuebørn med halvanden pædagog på stuen fra klokken 12 til 16. Det kan man simpelt hen ikke, sagde Mette Frederiksen. (Foto: Foto: BUPL.)

Mette Frederiksen (S) sender nyt politisk signal: Nu vil Socialdemokratiet overveje, om der skal være et krav til, hvor mange ansatte der som minimum skal være i vuggestuer og børnehaver.

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen åbner nu op for, at der skal stilles krav om, at der altid skal være et vist minimum af medarbejdere tilstede i vuggestuer og børnehaver. 

- Er det så minimums-normeringer, vi skal gå efter? Eller er det at sikre, at der generelt bliver en bedre velfærdsøkonomi ude i kommunener?

- Jeg er ikke religiøs på nogle af spørgsmålene. Fordi hele argumentet for minimums-normeringer er lige så godt som argumentet for, at vi har faste klassekvotienter. Derfor vil jeg ikke afvise, at det er den vej, som vi skal gå, sagde Mette Frederiksen tidligere torsdag.

Det skete, da hun talte til en stor forsamling af pædagoger samlet til fagforbundet BUPL's kongres i Nyborg. 

Spørgsmålet om minimums-normeringer har fyldt meget i den offentlige debat de seneste år. Mens opbakningen nok er stor i befolkningen (se tidligere undersøgelse her), så er de politiske partier mere delte.

Halvanden pædagog med 12 børn holder ikke

Mette Frederiksen, der slår sig op på, at hun vil være børnenes statsminister, fokuserede generelt en del på normeringerne i sin tale til kongressen. Hun fremhævede, at tallene i den offentlige debat ikke afspejler virkeligheden på 'gul stue'. For pædagogerne er sjældent fuldtallige på stuen, og det giver en meget dårlig normering i hverdagene.

- Man kan ikke lave relations-arbejde (fagudtryk, red.) med 12 vuggestuebørn med halvanden pædagog på stuen fra klokken 12 til 16. Det kan man simpelt hen ikke, sagde Mette Frederiksen.

BUPL’s formand Elisa Rimpler er glad for de udmeldinger, som både Mette Frederiksen og børne- og socialminister Mai Mercado (K) havde med til kongressen i Nyborg.

- Børneområdet kommer højere og højere på den politiske dagsorden. Det er positivt, at endnu en partiformand åbner op for minimums-normeringer, sagde Elisa Rimpler.