Den franske højrefløjsleder Marine Le Pen går ind for at knytte tættere bånd mellem Nato og Rusland. Det vil hun foreslå at gøre, efter at krigen i Ukraine er slut.
Der vil være tale om en "strategisk forsoning", siger Le Pen på et pressemøde onsdag i Paris, hvor hun ville rydde ud i det, hun selv betegner som "misforståelser" om hendes udenrigspolitik.
- Så snart den russisk-ukrainske krig er slut, og der er indgået en fredsaftale, vil jeg opfordre til implementering af en strategisk forsoning mellem Nato og Rusland, siger Le Pen på pressemødet.
Det meste af den vestlige verden har indført skrappe sanktioner mod Rusland på grund af den russiske invasion af Ukraine 24. februar.
Le Pen tilføjer, at hun har en tvivl om, hvorvidt det er rigtigt at levere våben til Ukraine, siger hun ifølge Reuters.
Senest er EU's medlemslande onsdag blevet enige om at sende militærhjælp for yderligere en halv milliard euro (3,75 milliarder kroner) til Ukraine. Det meddelte EU-udenrigschef Josep Borrell tidligere onsdag.
Det er den tredje pakke med militær hjælp fra EU til Ukraine. De to tidligere hjælpepakker havde også hver en værdi på en halv milliard euro, der skal bruges til forsvarsvåben.
Le Pen blev nummer to ved første runde af det franske præsidentvalg, der fandt sted søndag. Præsident Emmanuel Macron var den af de i alt 12 kandidater, der fik flest stemmer.
De to mødes i anden valgrunde den 24. april.
Ved Frankrigs seneste valg i 2017 var det også Le Pen og Macron, der var de to finalister.
Dengang var hun på besøg hos Ruslands præsident, Vladimir Putin, der tog imod den franske præsidentkandidat med åbne arme i Moskva.
På det tidspunkt sagde Le Pen, at hun deler de samme værdier som Putin. Hun sagde også, at "en ny verdensorden" var ved at tegne sig med hende selv, Putin og den daværende amerikanske præsident, Donald Trump, som ledere.
Siden Ruslands invasion af Ukraine har Le Pen dog ændret kurs angående Rusland. Hun siger nu, at hun er "uafhængig" af andre lande.
På onsdagens pressemøde maner Le Pen også til ro, når talen falder på, hvorvidt Frankrig skal følge briternes eksempel og melde sig ud af EU.
Frankrig skal blive i EU og forsøge at ændre det indefra, siger hun. Men hun vil nedsætte Frankrigs årlige bidrag til EU med fem milliarder euro (37,5 milliarder kroner), siger hun ifølge Reuters.
Le Pen siger også, at hvis hun bliver valgt som Frankrigs næste præsident, vil hun respektere klimaaftalen, der blev indgået i Paris i 2015.
Onsdag spår den seneste meningsmåling fra Ipsos, at Macron vinder anden runde af præsidentvalget med 55 procent af stemmerne.
/ritzau/Reuters
/ritzau/Reuters