Julemand uden højdeskræk

Ho Ho Ho, julemanden i højderne uden kane og rensdyr. (Foto: Scanpix)

I Berlin kravlede en julemand helt til tops i det over 100 meter høje Kollhoff Tårn.

Man kender dem som de adrenalinhungrende folk, som elsker at give os andre kuldegysninger og sug i maven bare ved at kigge på deres billeder og videoer, når de bestiger skorstene, høje bygninger og tv-master.

Man får det nærmest dårligt, når man ser manden her uden line eller noget næsten 100 meter oppe. Foto: Scanpix

Og nu er det sågar julemanden, som er sprunget med på den vogn.

En adrenalin-junkie forklædt som julemanden kravlede i går søndag op i det 101 meter høje tårn i Berlin iført sit kostume og med sæk og klokke. Heldigvis faldt han hverken ned eller blev anholdt, da han jo får mægtig travlt om otte dage...

Her dingler julemanden... Foto: Scanpix

Fakta om Kollhoff Tower

Tårnet er 101 meter højt og er beliggende på Potsdamer Platz. Det blev opført i årene 1994-99 og er opkaldt efter dens arkitekt Hans Kollhoff. I den nederste del af højhuset findes der småbutikker, og de fleste kontorer er udlejet. Bygningen er kendt for at have Europas hurtigste elevator, der kører 8.65 meter/sekund. Den fører op til en panoramacafé med vid udsigt over Berlin.

Udsigten fra toppen af tårnet er fantastisk, men de fleste foretrækker nok elevatoren derop. Foto: Scanpix

Fakta om julemanden

Julemanden er en mytisk personage, som juleaften uddeler gaver til de artige børn. Julemanden går i andre lande under navne som Santa Claus  (USA), Father Christmas (England) Jultomten (Sverige), Julenissen (Norge), Babbo Natale (Italien) og Weihnachtsmann (Tyskland). Hans mundering med det røde tøj, sorte støvler og bælte samt det lange hvide skæg stammer fra Coca-Cola-reklamer. Og i øvrigt hersker der noget tvivl om bopælen. Vi herhjemme vil gerne have, at han bor i Grønland, mens finnerne er ret overbeviste om, at han bor oppe hos dem.