Fravælger Henrik og Margrethe: Frederik og Mary vil gøre det bedre mener danskerne

Frederik og Mary er mere lig Frederiks morfar og mormor, kong Frederik IX og dronning Ingrid. (Foto: Foto: Scanpix/arkiv)

Frederik og Mary er stærke sammen, men hver for sig vil de ikke være lige så stærke, mener kommunikationsekspert.

47 procent af de adspurgte danskere i en ny meningsmåling, som Gallup har lavet for BT, siger, at kronprins Frederik og hans hustru kronprinsesse Mary vil blive et bedre regentpar end dronning Margrethe og prins Henrik - 38 procent mener, at det bliver det samme. 

Det ligger fint i tråd med, hvordan Sune Bang, kommunikations-bureauet København, vurderer kronprinsparret. Han mener, at Frederik og Mary er mere lig Frederiks morfar og mormor, kong Frederik IX og dronning Ingrid.

Kong Frederik IX var folkets mand, mens dronning Ingrid var elsket af folket. Det er det samme billede der tegner sig, når der sættes ord på kronprinsparret.

Senest så man kronprinsessen dukke uanmeldt op til et stort spisearrangement i Nørrebrohallen. Her var Sune Bang til stede og oplevede hende, hvor hun satte sig blandt deltagerne og begyndte at snakke direkte til dem, uden at virke reserveret, siger Sune Bang til BT.


Kronprinsesse Mary dukkede forleden uanmeldt op til et stort spisearrangement i Nørrebrohallen. Foto: Scanpix

Sune Bang beskriver kronprinsparret således:

- Han (kronprins Frederik, red.) kan tale godt med alle mennesker og besidder en folkelighed, mens Mary sender et signal om uendelighed og i højere grad ophøjethed uden at være arrogant. Mary involverer sig i tunge og dybe FN-emner, mens Frederik involverer sig i mere nære emner som sundhed, sport og sammenhæng i vores eget land.

- Frederik og Mary er stærke sammen. Men enkeltvis vil de ikke være lige så stærke, konkluderer Sune Bang overfor BT.