Første fødselsdag som kongelig: Meghan fylder år

Underholdning
Hertuginde Meghan blev født i USA, hvor hun fik navnet Rachel Meghan Markle. (Foto: Foto: Hannah McKay/Reuters)

Ved årets begyndelse var hertuginde Meghan amerikaner og borgerlig. Nu er hun brite og royal. Lørdag den 4. august fylder hertuginden 37 år.

2018 har været et begivenhedsrigt år for amerikanskfødte Meghan Markle.

I maj giftede hun sig med britiske prins Harry ved et storstilet bryllup på Windsor Castle, og da hun trådte ud af kirken var det som royal brite med titlen som hertuginde af Sussex.

Lørdag den 4. august fylder den tidligere Suits-skuespillerinde 37 år.

Hertuginde Meghan er født og opvokset i Los Angeles i Californien, og det var i rollen som Rachel Zane i advokatserien "Suits", at hun for alvor slog igennem som skuespiller.

Jobbet som skuespiller måtte hun dog vinke farvel til, da hun blev forlovet med prins Harry.

Parret mødte hinanden på en blind date, som en fælles ven havde sat op. I november faldt prins Harry på knæ. Det skete i hjemmet i London, mens parret var i gang med at tilberede aftensmad.

- Det var bare en fantastisk overraskelse. Det var så sødt, naturligt og meget romantisk, har hertuginde Meghan sagt om frieriet til tv-stationen BBC.

På den store dag var det brudgommens far, prins Charles, som fulgte sin kommende svigerdatter op ad kirkegulvet.

Hertugindens far, Thomas Markle, meldte afbud til brylluppet med den grund, at han havde hjerteproblemer, og at han skulle have indopereret en stent.

Forholdet mellem far og datter har dog siden hen været problematisk, beretter Thomas Markle, som en uge inden sin datters 37-års fødselsdag til mediet Daily Mail fortalte, at de to ikke har haft kontakt i mere end ti uger.

Ifølge ham har hertuginden droppet al kontakt mellem de to. Kensington Palace har ikke reageret på udtalelserne.

Til det royale bryllup den 19. maj deltog flere af hertugindens tidligere kolleger fra serien "Suits". Blandt andre skuespillerne Patrick J. Adans og Rick Hoffman fra serien var til stede i kirken, da parret sagde ja til hinanden.

Også personligheder som Oprah Winfrey, Victoria og David Beckham, Elton John og Tom Hardy var med til at fejre parrets store dag.

Hertuginde Meghan har tidligere været gift med produceren Trevor Engelson. De to blev skilt i 2013 efter to års ægteskab.

/ritzau/