I landets jobcentre bliver udfordringen med at få kontanthjælpsmodtagere i arbejde stadig vanskeligere.
Ikke alene er der en generel stigning i antallet af kontanthjælpsmodtagere, men hele stigningen ligger i den tunge ende blandt de ikke-jobklare kontanthjælpsmodtagere. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.
Mens antallet af jobklare kontanthjælpsmodtagere stort set er uændret fra 2006 til i dag, viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, at der i samme periode har været en stigning på godt 32.000 i de to svageste matchgrupper, 2 og 3, hvor folk ikke er jobklare.
I kommunernes jobcentre er man ikke overrasket over udviklingen.
- Det er ikke kun en tendens hos os, men i hele landet, hvor flere og flere er ramt af en kombination af psykiske, helbredsmæssige og sociale problemer, siger jobcenterchef Lasse Kamp fra Kolding Kommune til Jyllands-Posten.
Samtidig viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen og Dansk Arbejdsgiverforening (DA), at flere tusinde hænger fast i systemet. I perioden 1995-2010 har cirka 4000 mennesker været på kontanthjælp i mere end 10 år.
Det kalder underdirektør Erik Simonsen, DA, for "en falliterklæring".
- Jo længere tid man er i systemet, jo sværere bliver det at komme tilbage til arbejdsmarkedet. Folk bliver blot mere både fysisk og psykisk syge af at være på kontanthjælp og ikke have et arbejde, siger han til avisen.
Kilde: http://jp.dk/indland/article2757579.ece