Undervisningsminister Tina Nedergaard (V) har på biblioteket på Amager Fælled Skole i København netop fremlagt regeringens syv mål for den nye folkeskolereform.
Et af det nye initiativer er, at man vil slippe klassestørrelserne fri. I fremtiden er det kommunerne og skolerne, der afgør, hvor mange elever man sætter sammen i klasselokalerne.
"Det er lokalt man afgør, hvor mange elever, der skal være i klasserne. Jeg tror ikke, at bare fordi man giver klassestørrelserne fri, så fylder kommunerne 50 elever ind i klasselokalerne," sagde Tine Nedergaard.
Undervisningsministeren mener, at større frihed lokalt, blandt andet med hensyn til klassestørrelser, vil give den enkelte skole råderummet til at skabe rammerne, der skal sikre dygtigere elever.
En halv milliard kroner til mere IT bliver det også til. Der skal satses på mere teknologi i skolerne.
"Der skal være computere til dem, der ikke har en derhjemme, men dem, der har, kan selv tage deres egen med i skole. Mere teknologi giver et højere fagligt niveau," siger undervisningsministeren.
Men også en højere grad af måling af både elever og lærerne, mener ministeren, skal trække Danmark højere op ad PISA-ranglisten, hvor de rød-hvide elever er dumpet ned på et 18. plads.
"Det er underligt at give karakterer i nogle fag, men ikke andre, og derfor skal der gives karakterer i billedkunst og musik. De kreative fag er også vigtige for at skabe dygtige elever," mener hun.
Hidtil har man offentliggjort skolernes eksamensresultater, men nu skal nationale tests i læsning og matematik også være tilgængelige.
"Det er vigtigt, at måle, hvor langt man er nået, og derfor vil vi i fremtiden offentliggøre de nationale tests og ikke kun eksamensresultaterne. Med klare mål, kan man se, hvordan man når målet om en bedre folkeskole," siger Tina Nedergaard.
Læs hele udspillet her.
Kilde: Undervisningsministeriet.